Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



» Tillbaka till speltips
Följ rekaren via RSS

VM 2014: Grupp D


Spela!
Datum: Söndag 2014-06-15 00:00
Land: Brasilien
Liga: VM
Spel: se i spel
Odds: se i spel
Bolag: bet365

Rekarens Spelmotivering

Grupp D
Deltagande lag:
Costa Rica
England
Italien
Uruguay

Vilken trio. Italien, England och Uruguay. Tre lag som egentligen bara ska vara med i ett slutspel, men endast två av dem kommer att kunna nå dit iår. Jag väljer att ge favoritskapet till Italien som jag tycker sitter på den mest intressanta truppen, har erfarenheterna som krävs och som har Pirlo i sitt lag. Tvåa kommer Uruguay, främst för att man har fått spelet att stämma mycket bättre än England, och Italien med för den delen, men som även har ett anfallspar i form av Suarez och Cavani som kan vinna matcher på egen hand. Costa Rica kommer att få fokusera på att försöka sno åt sig något poäng överhuvudtaget, men ska inte vara allt för besvikna om man inte lyckas med det i denna tuffa grupp.

Sluttabell
1. Italien (70%)
2. Uruguay (65%)
3. England (60%)
4. Costa Rica (5%)

(% = bedömd chans att ta sig vidare)

Italien

Trupp: Källa. Fotbollskanalen.
MÃ¥lvakter: Gianluigi Buffon (Juventus), Salvatore Sirigu (PSG), Mattia Perin (Genoa)
Försvarare: Ignazio Abate (Milan), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Torino), Mattia De Sciglio (Milan), Gabriel Paletta (Parma)
Mittfältare: Alberto Aquilani (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (Roma), Claudio Marchisio (Juventus), Thiago Motta (PSG), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Veratti (PSG)
Anfallare: Mario Balotelli (Milan), Antonio Cassano (Parma), Alessio Cerci (Torino), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli)

Min elva: (4-2-3-1)
Buffon
Abate - Barzagli - Chiellini - De Sciglio
Pirlo - De Rossi
Candreva - Marchisio - Veratti
Balotelli

Vad jag älskar detta Italien. Medan Sverige lyser med sin frånvaro så har Italien fått vikarierat som landslaget i mitt hjärta. Profiler som Buffon, Pirlo, Balotelli etc. Vilka gubbar. Jag tror att Italien har chans att gå ganska långt den här gången, om jag är färgad eller inte när jag säger det är svårt för mig att säga, den bedömningen överlämnar jag till er. Men hur som helst så har man en otrolig möjlighet att rotera i truppen om någon inte skulle prestera. Då tänker jag främst på Thiago Motta som haft en fantastisk säsong i PSG, anfallstrion Cerci, Immobile och Insigne som även dem har helt fantastiska säsonger bakom sig. Ska bli otroligt roligt att se detta Italien och förhoppningsvis kommer jag att få följa dem länge, gärna ända fram till den 13 juli.

Såhär går det för Italien: Åker ut i semifinal och förlorar bronsmatchen.



Uruguay

Trupp: Källa. Fotbollskanalen.
MÃ¥lvakter: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Rodrigo Munoz (Libertad)
Försvarare: Maximiliano Pereira (Benfica), Diego Lugano (West Brom), Diego Godin (Atl.Madrid), Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Sebastian Coates (Nacional), Martin Caceres (Juventus), Jorge Fucile (Porto)
Mittfältare: Alvaro Gonzalez (Lazio), Alvaro Pereira (Sao Paulo), Walter Gargano (Parma), Egidio Arevalo Rios (Morelia), Diego Perez (Bologna), Cristian Rodriguez (Atl.Madrid), Gaston Ramirez (Southampton), Nicolas Lodeiro (Botafogo)
Anfallare: Luiz Suarez (Liverpool), Edison Cavani (PSG), Abel Hernandez (Palermo), Diego Forlan (Cerezo Osaka), Christian Stuani)

Min elva: (4-4-2)
Muslera
Pereira - Godin - Lugano - Caceres
Ramirez - Gargano - Gonzalez - Rodriguez
Suarez - Cavani

Jag personligen har ganska svårt att sympatisera med Uruguay efter det som hände mot Ghana i VM 2010, Sydafrika. Men faktum kvarstår att man är ett väldigt bra landslag, med väldigt bra spelare och ett av VMs vassaste anfallspar. Endast Argentina med Messi, Aguero & Lavezzi som går före enligt mig. Tidigare trodde jag inte att Uruguay skulle nå slutspelet, om det bara var lyckoönskningar eller vad jag verkligen trodde på kommer vi aldrig att få reda på, men nu efter Englands alla genrep inför VM så har bara Uruguays chanser till avancemang växt, växt och växt.

Såhär går det för Uruguay: Åker ut i åttondelsfinal.



England

Trupp: Källa. Fotbollskanalen.
MÃ¥lvakter: Joe Hart (Man City), Ben Foster (W.Brom), Fraser Forster (Celtic)
Försvarare: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Luke Shaw (Southampton), Chris Smalling (Man United), Phil Jones (Man United)
Mittfältare: Ross Barkley (Everton), James Milner (Man City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Adam Lallana (Southampton), Jordan Henderson (Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal)
Anfallare: Rickie Lambert (Liverpool), Wayne Rooney (Man United), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Man United)



Min elva: (4-2-3-1)
Hart
Johnson - Cahill - Jagielka - Baines
Gerrard - Wilshere
Sterling - Rooney - Lallana
Sturridge

För mig som följer Premier League väldigt nära så är det här en väldigt bra trupp och startelva. Men faktum kvarstår att man inte alls har fått spelet att stämma, och då spelar det ingen roll hur bra individuellt spelarna är. Fotboll är en lagsport, inte individuell. Men skulle man helt plötsligt få spelet att stämma så kan man bli hyperfarliga, men det finns inte mycket som talar för det just nu. Jag hoppas att få se supertalangen Ross Barkley lite under detta VM också, ett väldigt bra framtidsnamn för England. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att jag har fel, för jag ser gärna England i ett slutspel istället för Uruguay med handbollsspelaren Suarez i spetsen.

Såhär går det för England: Åker ut i gruppen.



Costa Rica

Trupp: Källa. Fotbollskanalen.
MÃ¥lvakter: Keylor Navas (Levante), Patrick Pemberton (Alajuelense), Daniel Cambronero (Herediano)
Försvarare: Johnny Acosta (Alajuelense), Giancarlo Gonzalez (Columbus), Michael Umana (Saprissa), Oscar Duarte (Club Brugge), Waylon Francis (Columbus), Heiner Mora (Saprissa), Junior Diaz (Mainz), Christian Gamboa (Rosenborg), Roy Miller (New York)
Mittfältare: Celso Borges (AIK), Christian Bolanos (Köpenhamn), Esteban Granados (Herediano), Michael Barrantes (Ålesund), Yeltsin Tejeda (Saprissa), Diego Calvo (Vålerengen), Jose Miguel Cubero (Herediano)
Anfallare: Bryan Ruiz (PSV), Joel Campbell (Olympiakos), Randall Brenes (Cartagines), Marco Urena (Kuban)

Min elva: (4-4-2)
Navas
Mora - Gonzalez - Duarte - Umana
Diaz - Borges - Bolanos - Ruiz
Campbell - Urena

Ingen vidare koll på detta Costa Rica utöver AIKs och en av Allsvenskans bästa spelare Celso Borges, Gamboa, Bolanos, Ruiz och Campbell. Man har ett helt okej lag som helt klart kan skrälla och ta poäng av något av de tre andra lagen, men det kommer bli otroligt tufft. Eftersom att jag anser att det är väldigt jämt mellan de tre övriga lagen och att vi kan förvänta oss en del oavgjorda resultat lagen emellan så kommer matcherna mot Costa Rica att bli väldigt avgörande för målskillnanden, och blir det så då kommer inte Costa Rica att ta några poäng i den här gruppen.

Såhär går det för Costa Rica: Åker ut i gruppen.



Speltips:
Uruguay + Italien + England (alla mot Costa Rica) @ 2.82 (1/5)
Uruguays bästa målgörare - Luiz Suarez @2.50 (1/5)
Italien att ta sig till kvartsfinal @2.25 (2/5)



Något som jag själv har insett att jag har saknat med mina tidigare analyser är hur gruppens drömelva ser ut, enligt mig själv. Därför kommer jag från och med nu att presentera varje grupps drömelva, så här har ni grupp A,B,C och D.

Grupp A: (Brasilien, Mexico, Kroatien, Kamerun) 4-2-3-1
Cesar (Brasilien)
Dani Alves (Brasilien) - Silva (Brasilien) - Luiz (Brasilien) - Marcelo (Brasilien)
Luiz Gustavo (Brasilien) - Modric (Kroatien)
Willian (Brasilien) - Rakitic (Kroatien) - Neymar (Brasilien)
Mandzukic (Kroatien)

Noterbart är att det endast är spelare från Brasilien (8) och Kroatien (3), alltså inga från Mexico som jag tidigare trodde skulle gå vidare från gruppen. Mer tveksam till det nu.

Grupp B: (Spanien, Chile, Holland, Australien) 4-2-3-1
Casillas (Spanien)
Azpilicueta (Spanien) - Ramos (Spanien) - Pique (Spanien) - Alba (Spanien)
Busquets (Spanien) - Vidal (Chile)
Iniesta (Spanien) - Silva (Spanien) - Robben (Holland)
Costa (Spanien)

Stod mellan att byta ut Iniesta mot Van Persie och övergå till ett 4-4-2 istället, men det fick bli såhär. Väldigt likt hur det spanska landslaget ser ut just nu, men lite ytterligare stjärnglans i form av Vidal och Robben.

Grupp C: (Colombia, Elfenbenskusten, Grekland, Japan) 4-2-3-1
Ospina (Colombia)
Aurier (Elfenb.) - Sokratis.P (Grek.) - Zapata (Colombia) - Nagatomo (Japan)
Rodriguez (Colombia) - Guarin (Colombia)
Cuadrado (Colombia) - Yaya (Elfenbenskusten) - Kagawa (Japan)
Drogba (Elfenbenskusten)

Roligaste elvan att plocka ihop hittills då det var åtminstone en spelare från varje lag. Finns en hel del spelare som är och navsar på en startplats i min elva, men dessa gubbar fick mitt förtroende denna gång.

Grupp D: (Italien, Uruguay, England, Costa Rica) 4-1-2-1-2
Buffon (Italien)
Johnson (England), Barzagli (Italien), Chiellini (Italien), Baines (England)
Pirlo (Italien)
Gerrard (England) - Veratti (Italien)
Rooney (England)
Sturridge (England) - Suarez (Uruguay)

Bästa gruppelvan hittills enligt mig. Finns en hel del spelare att välja mellan och det är nog inte många av er som har samma elva som mig, men den här tycker jag känns starkast för stunden.



Hur ser era elvor ut?
Vad tycker ni om det "nya" upplägget med varje grupps bästa elva?
Har ni några andra idéer på förändringar?

Bara att dela era åsikter, allt uppskattas!

Ha en fortsatt bra helg allesammans, nu är det bara 4 dagar kvar!


AndreasNydahl
Bloggare
SPREADSHEET
HÄR
VINSTER
27
FÖRLUSTER
32
PUSH
6
ROI
100%




Kommentarer

För att kommentera på detta måste du vara inloggad.
Registrera dig här

Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se