Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



Dags att agera MFF!

12 Feb 2013 kl 17:39, SunkanGå till bloggen - Följ via RSS

I dag dömdes MFF:s Miiko Albornoz för sexuellt utnyttjande av barn. Utöver domen ställer sig många inklusive jag själv mig till skaran som undrar; hur agerar MFF? Själva har de sagt att de återkommer senare under dagen efter att ha pratat med Miiko själv och hans advokat. Jag hoppas innerligt föreningen tillsammans med spelaren kommer fram till ett beslut där hans karriär som fotbollsspelare inte drabbas men hans roll som förebild straffas. För visst är det problematiskt? Hur ska man egentligen lösa situationen. Är det rätt att utöver domen straffa honom på klubbnivå?

Robert Laul på Aftonbladet skriver i ett blogginlägg (http://bloggar.aftonbladet.se/laul/2013/02/en-dom-som-forefaller-klok/) att han har förståelse för att MFF, som enligt de första indikationerna, inte kommer straffa honom. Men han lyfter samtidigt fram ett krav på MFF:

– Däremot kan man kräva att Malmö FF tar frågan på största allvar framöver och blir tydligare i sitt förebyggande arbete kring vilken roll och ansvar deras fotbollsstjärnor har. Till exempel i attityden till unga tjejer som de är idoler för. Kanske kan Miiko Albornoz med tiden skickas fram för att prata inför föreningens ungdomsspelare om hur han resonerade, vilka konsekvenser det fick för honom själv men framför allt för det unga offret, skriver Robert Laul.

Vad jag ytterligare vill betona är den sista meningen i stycket där Laul inleder med "kanske kan Miiko Albornoz med tiden skickas fram för att prata inför föreningens ungdomsspelare..."

Kanske? Som sagt, frågan är problematisk och jag tycker det är synd om spelaren i frågas karriär som fotbollsproffs går till spillo men hans roll som förebild ska definitivt straffas och varför inte slå två flugor i en smäll? Hade jag varit enväldig ledare i MFF hade jag definitivt krävt att Miiko, efter en tid, fått agera föreläsare inför klubbens olika ungdomslag.

Jag ser egentligen inte nackdelarna med det? Dels visar klubben, som i detta fall är Miikos arbetsgivare, att hans beteende i rollen som förebild inte är okej. Dels visar klubben utåt att man verkligen tar frågan på stort allvar och dels visar man att det förebyggande arbetet med att utveckla sina ungdomar som individer är i fokus.

 

Med andra ord så jag väntar med spänning på att MFF kommer med ett utlåtande innan dagen är över.

Och jag hoppas innerligt att ledningen ändå tar avstånd från handlingarna i fråga mer än denne herreman valde att göra vid ett tidigare tillfälle: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/article14072953.ab

 

----------------------------------------------------------------------

Ett spel tänkte jag också lägga in i kväll! Två Champions League matcher står i fokus och på Mestalla tar Valencia emot PSG.

Jag är inget jättefan av spansk fotboll men har faktiskt följt med årets Valencia mer än vanligt. Trots att flertalet av deras större stjärnor under åren skeppats iväg har spanjorerna ett jääävligt intressant lag till sitt befogande. Man saknar en "stor" stjärna men använder sig i stället av elva mindre. På avbytarbänken har man dessutom en hel del kompetens i form av Nelson "ge mig fem minuter och jag nätar" Valdez med flera. De vitsvarta har vid flertalet tillfällen under säsongen verkligen visat sig vara ett spelande lag, som i sina ljusaste stunder rullat ut på pappret starkare motstånd. Man har en härlig förmåga att aktivera samtliga spelare under anfallsspel så väl som i försvarsspel. Trappatoni hade med andra ord varit relativt nöjd med lagets aktion vid flertalet tillfällen.

Och ett effektivt lagspel där man är bollförande resulterar ofta i mål och en hel del poäng men förutom det så genererar det ofta en drös med hörnor. 

Bet365 erbjuder oss 1,72 på att Valencia är första laget att nå 5 hörnor och det tar jag som dagens bästa spel.

3 units investerar jag, samtidigt som jag lutar mig tillbaka i tv-soffan och hoppas att Zlatan skjuter ut spanjorerna ur turneringen. För i valet mellan Spanien och Zlatan är svaret självklart!

 

/Sunkan



Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se