Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD10 effektiva sätt för att förbättra din betting

12 Dec 2023 kl 17:48, RekarGå till bloggen - Följ via RSS

Jonas Weimer är bettingexpert hos Bettingstugan och delar ofta med sig av speltips men framförallt leder han Sverige största spelsajt på nätet - Bettingstugan.se.

I denna artikel går han igenom tio tips hur du kan förbättra ditt spel med relativt små justeringar och på det sättet gå från de 95% som förlorar på spel till att tillhöra de 5% som faktiskt går plus mot spelbolagen.

#1 - Använd många spelbolag

Det är alltid en större chans att få bättre odds ju fler sidor man använder. Visst, det kan skilja väldigt lite i odds på vissa spel man lägger men ser man det långsiktigt och med den mängd spel man kör över, säg ett år, så kan just detta göra stor skillnad för om du går plus eller inte. Här kan man ta hjälp av våra listor för spelbolag och bettingsidor för att hitta bolag man kanske inte har testat.

#2 - Välj några få sporter, ligor eller vad det nu är du gillar att betta på

Jag gjorde mycket pengar när jag gick in hårt för att läsa om kinesisk handboll. Jag älskar rumänska lägre divisioner där jag har samlat mycket statistik. Det här tipset handlar inte om marknaderna utan mer vilket tankesätt man har. Det är lätt att se hela Europas toppfotboll som marknaden man ska slå men då tror jag man kommer få svårt. Istället skulle jag vilja tipsa om att sätta dig in i några ligor väldigt mycket och försöka få en edge jämfört med spelbolagen. Sen om det är Superettan, skotska Premier League eller Segunda i Spanien, det är kanske sak samma.

#3 - Specialisera dig på vissa typer av spel

Det här är ett tips jag ofta ger. För mig var asianspelen ett sätt att verkligen få en edge över spelbolagen. Men jag har också sysslat mycket med spel på hörnor exempelvis, där jag för mycket statistik. Kan du bli riktigt bra på exempelvis vilka domare som ger mycket kort, vilka lag som anfaller mycket på kanterna och på det sättet skapar hörnor eller vilka lag som ofta lägger av när de leder med ett mål exempelvis har du mycket vunnet.

#4 - Följ experter

Ensam är inte alltid stark. Nuförtiden finns många sajter som delar speltips och även profiler som går plus i längden. Hitta dina favoriter och hänt på. Dels är det roligt men även lärorikt att se hur andra tänker kring spel.

#5 - Poolspel ska bara ses som nöjespengar

Kanske ett dumt tips från någon som varit ensam vinnare på Europatipset men jag tror verkligen inte på att man i längden kan göra stora pengar på poolspelen. 100% av summorna går in till Svenska Spel, ATG eller vilket spelbolag det är man kör och ut kommer som bäst kanske 65-70% tillbaka till spelarna. Sen är det en rolig spelform och självklart kan man bli bra. Men jag tro det är väldigt svårt att tänka att man ska kunna leva på detta.

#6 - Använd unitstänk för att få en exponentiell uppgång på kontot

Ett av mina mest värdefulla tips kanske är att köra med units istället för att bara skicka iväg en summa utan tanke. När jag började med units så förändrades mitt sätt att spela och mitt sätt att se på spel. Tanken här är att ens kassa är uppdelade i delar, så kallade units. När du bettar sätter du en procent av din kassa på ett spel. När kassan växer så växer också storleken på ditt spel. Jag brukar rekommendera 0.5% av din kassa som mest i en unit, men jag har inget emot att köra lägre procentandel där med vilket jag brukar göra när kontot växer. På detta sätt går kontot upp och ner i en mer balanserad kurva jämfört med om man inte har någon fast tanke kring detta. Du riskerar inte att göra 10 bra spel för att sedan spela bort allt på tre raka missar exempelvis utan DU tar kontrollen över din bankroll.

#7 - Ta pauser

Alla kommer in i dåliga trender ibland. Man kan ha en dålig kväll när inget går. Istället för att lägga frustrationsbets så brukar jag ge tipset att istället sova på saken. Man vaknar oftast med ett annat mindset än man somnade vid och kan ta nya tag. Skulle man ha riktigt svårt att släppa spel och att det påverkar din betting finns alltid spelpaus.se.

#8 - Anteckna dina spel

Att anteckna spelen var väldigt värdefullt för mig när jag började spela. Och även ett roligt sätt att verkligen vara försiktig med pengarna. Det lär en också vart man tjänar pengar och var man förlorar pengar. Det är lätt att lura hjärnan att det har gått bättre än det har. Det blev också en slags tävling mot mig själv här där jag varje dag ville gå plus, varje vecka skulle bli grön eller varje månad. På det sättet kan man ta nya tag efter en dålig dag med och istället blicka framåt. Något konkret jag tog med mig från att börja anteckna spel var att jag helt slutade använda cash out funktionen. Jag gick helt enkelt inte plus på den och den blev istället bara en stressfunktion där jag hela tiden funderade på om jag skulle cash ut. Ett av de bättre besluten jag tagit är att aldrig använda den.

#9 - Låna aldrig till spel

En självklarhet förstås men det tål att upprepas. Spela bara för dina egna pengar. Spela bara med medel du har råd att förlora. Låna aldrig till spel, då kan man hamna riktigt illa ute om det vill sig illa.

#10 - Ha roligt

Viktigt med betting är att det ska kännas roligt. Gör det inte det utan med en tyngd på axlarna så ska man sluta. Roligt blir det även om man gör det mer socialt. Idag finns bettinggrupper som exempelvis vår Facebookgrupp ”Speltips & betting i Bettingstugan”. Men det kan även vara exempelvis med kompisar eller liknade. Då kan man mer pratat öppet om spel och lära av varandra med.Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se