Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



Boostade odds: Så här fungerar dem

14 Sep 2023 kl 14:56, RekarGå till bloggen - Följ via RSS

pixabay.com

Spelvärlden är det ständigt i förändring. Trender dyker upp, etablerar sig, och vissa bleknar bort med tiden. Men en trend som stått sig stark och växer sig allt mer populär är konceptet med förhöjda odds, eller även ofta refererade till som boostade odds.

Men vad innebär egentligen dessa bonusar, och hur skiljer de sig från den traditionella vadslagningen? I denna artikel dyker vi djupare in i ämnet och sammanfattar all information som du - som ny eller erfaren spelare - behöver veta om.

Den svenska spelindustrin och dess regleringar

Innan vi dyker djupt ned i konceptet av förhöjda odds, är det viktigt att förstå grunderna av hur spelbranschen fungerar i Sverige samt de regler som styr den. Efter omregleringen av den svenska spellagen måste spelbolag som erbjuder vadhållning i Sverige rätta sig efter dessa bestämmelser.

Vad är den svenska spelindustrins definition av vadhållning?

Enligt licensbestämmelserna för vadhållning i spellagen (2018:1138) definieras vadhållning som en satsning av pengar på en händelse som kan inträffa i framtiden. Detta tillämpas på en mängd olika scenarier. Alltifrån att satsa på vilket lag som kommer att vinna en match, till vilka matcher som kan ha många mål, ända till totalisatorspel inom trav- och gallopsport.

Intressant nog ger Spelinspektionen ingen exakt begränsning gällande vad man får eller inte får slå vad om. Det enda undantaget är vadhållning som involverar deltagare under 18 år eller evenemang som kan uppfattas som störande eller olämpliga.

Introduktion kring odds - vad är dem och hur fungerar dem?

Enkelt förklarat representerar oddset den potentiella utbetalningen för en satsning i förhållande till insatsen. Generellt sett innebär högre odds större vinstmöjligheter, men samtidigt minskar chansen att vinsten inträffar. I Sverige kalkyleras oddsen med en matematisk formel, och dessa presenteras oftast på två huvudsakliga sätt: som traditionella odds och i decimalform.

Traditionella odds (2:1): För varje insatt krona kan du vinna två kronor, samt din insats. Om du till exempel satsar 100 kronor med ett odds på 2-mot-1 och vinner, så får du 200 kronor plus din ursprungliga insats.

Decimalform: Oddsen visas som ett decimaltal. Om ett spel exempelvis har ett odds på 2,5, innebär det att du vinner 2,5 gånger din insats. Satsar du 100 kronor på ett spel med 2,5 i odds, får du en vinst på 250 kronor.

Fasta eller löpande odds - vad är skillnaden?

När du deltar i vadslagning kan oddsen antingen vara fasta eller löpande. Vad är då skillnaden mellan dessa två?

Fasta odds: Dessa odds bestäms av spelbolaget i förväg och förblir oförändrade oavsett hur många spelare som satsar på ett specifikt utfall. Med fasta odds har spelbolaget gjort en uppskattning över sannolikheten för ett visst utfall.

Löpande/dynamiska odds: Dessa odds är flexibla. Vilket betyder att dem kan ändras i realtid beroende på hur många spelare som satsar på ett specifikt utfall eller andra faktorer som kan påverka utfallet.

Vad betyder förhöjda odds?

I grund och botten handlar det om att ett spelbolag temporärt erbjuder ett förhöjt odds på en specifik match eller ett särskilt spel. Denna förhöjning skiljer sig från det genomsnittliga oddset som resten av marknaden, eller konkurrerande spelbolag, erbjuder för samma händelse.

Tre vanliga varianter av förhöjda odds

Det finns flera varianter av boostade odds i spelindustrin, men de mest frekventa som du oftast hittar på bäst casinobonusar online är:

  • Välkomstbonus med boostade odds: Detta betyder att ett spelbolag erbjuder exceptionellt bra odds på en populär match som en följd av en välkomstbonus. Till exempel 4.0 odds istället för det standardmässiga 2.00.

  • Förhöjda odds för befintliga kunder: Även om förhöjningen här kanske inte är lika påtaglig som i välkomsterbjudanden, kan den ändå vara mycket gynnsam. Ett spelbolag kan exempelvis erbjuda marknadens bästa odds för en given match, vilket kan innebära en höjning från 2.50 till 2.70.

  • Boostade odds på kombinationsspel: Vissa spelbolag erbjuder färdiga spelkombinationer med särskilt förhöjda odds. Tänk dig en kombination där både Manchester United och Liverpool förväntas vinna; i stället för standardoddset på 2.0 kan det förhöjda oddset vara 2.50.

Detta är bara några av de sätt på vilka spelbolag använder förhöjda odds för att attrahera och belöna sina kunder.

Varför erbjuder spelbolagen förhöjda odds?

I Sverige opererar över 97 spelbolag, varav 67 innehar licenser för kommersiellt onlinespel och/eller vadhållning. Detta understryker den tuffa konkurrens som råder på den svenska spelmarknaden. I ljuset av denna konkurrens, har många spelbolag tagit till konceptet med förhöjda odds som en strategi. Även om dessa förhöjda odds vid första anblick kan framstå som en ekonomisk förlust för bolagen på kort sikt, betraktas de ofta som en investering på längre sikt.

Genom att erbjuda sådana lockande odds hoppas bolagen att attrahera nya spelare.

Sammanfattning av artikeln

Spelindustrin är ständigt föränderlig och bland dess trender har boostade odds blivit poppulära. Dessa odds varierar alltifrån förhöjda odds som en välkomstbonus, boostade odds för olika kombinationsspel, samt förhöjda odds för lojala kunder.

Den främsta skillnaden mellan dessa och traditionella odds är att oddsen är betydligt högre än andra konkurrerande spelbolag. Framförallt används dem som en strategi för att locka nya kunder och belöna lojala kunder.



Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se