Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



Grupp C

06 Jun 2014 kl 13:42, AndreasNydahlGå till bloggen - Följ via RSS

Grupp C
Deltagande lag:
Colombia
Elfenbenskusten
Grekland
Japan

Ser man det bara till länderna och dess historia så är det här helt klart VMs sämsta grupp. Det var även med den inställningen jag gick in i den här analysen, men kommer ut med en helt annan syn på den här underbara gruppen. Det är inte bara VMs jämnaste grupp utan den kryllar även av oslipade diamanter och en hel del stjärnor. Colombia tar sig vidare trots att man kommer att få lira utan landets största stjärna Falcao, till sällskap får man Elfenbenskusten. 

Sluttabell
1. Colombia (75%)
2. Elfenbenskusten (50%)
3. Grekland (40%)
4. Japan (40%)

(% = bedömd chans att ta sig vidare från gruppen)

Colombia

Trupp: Källa. Fotbollskanalen.
Målvakter: David Ospina (Nice), Faryd Mondragon (Deportivo Cali), Camilo Vargas (Independiente Santa Fe)
Försvarare: Mario Yepes (Atalanta), Cristián Zapata (Milan), Pablo Armero (West Ham), Camilo Zúñiga (Napoli), Santiago Arias (PSV), Éder Álvarez Balanta (River Plate), Carlos Valdés (San Lorenzo)
Mittfältare: Fredy Guarin (Inter), Juan Cuadrado (Fiorentina), Victor Ibarbo (Cagliari), James Rodriguez (Monaco), Abel Aguilar (Toulouse), Juan Quintero (Porto), Carlos Sanchez (Elche), Aldo Leao Ramirez (Morelia), Alexander Mejia (Atletico Nacional)
Anfallare: Jackson Martinez (Porto), Carlos Bacca (Sevilla), Teofilo Gutierrez (River Plate), Adrian Ramos (Hertha Berlin)

Min elva: (4-3-3)
Ospina
Zuniga - Yepes - Zapata - Armero
Aguilar - Guarin - Rodriguez
Cuadrado - Martinez - Bacca

Vilket lag, vilka spelare. Nästan så att jag har lite dåligt samvete för att jag har haft en så dålig koll på vilka guldklimpar Colombia sitter på. Det var ett rent nöje att sätta ihop den här elvan, även om det sved lite att behöva utelämna spelare som Victor Ibarbo, Adrian Ramos och framförallt lagets tilltänkta målgörare Gutierrez. Tror Colombia har en stor chans att vinna den här gruppen och även att även ta sig vidare några steg i slutspelet, men någon semifinal-plats blir det tyvärr inte. Stort avbräck i Falcao, men  man har som sagt bra back-up. 

Såhär går det för Colombia: Åker ut i kvartsfinal. 

 

Elfenbenskusten

Trupp: Källa. Fotbollskanalen.
Målvakter: Boubacar Barry (Lokeren), Sylvain Gbohouo (Sewe Sport), Sayouba Mande (Stabaek)
Försvarare: Jean-Daniel Akpa-Akpro (Toulouse), Serge Aurier (Toulouse), Souleyman Bamba (Trabzonspor), Arhur Boka (Stuttgart), Viera Diarrassouba (Rizespor), Constant Djakpa (Frankfurt), Kolo Toure (Liverpool), Didier Zokora (Trabzonspor)
Mittfältare: Geoffroy Serey Die (Basel), Ismael Diomande (St Etienne), Max Gradel (St Etienne), Cheick Tiote (Newcastle), Yaya Toure (Man City), Didier Ya Konan (Hannover)
Anfallare: Mathis Bolly (Dusseldorf), Wilfred Bony (Swansea), Didier Drogba (Galatasaray), Gervinho (Roma), Salomon Kalou (Lille), Giovanni Sio (Basel)

 

Min elva: (4-2-3-1)
Barry
Aurier - Bamba - Kolo - Boka 
Tiote - Zokora
Gervinho - Yaya - Kalou
Drogba 

Anfall i absolut världsklass, men bakåt ser det inte lika ljust ut. Jag menar inte att försvaret är dåligt, men jämfört med deras offensiva kraft så är den det. Det är dags att man börjar få koll på grejerna nu för än så länge har det inte sett allt för tilltalande ut. I en sån jämn grupp dessutom så kan det räcka med ett bottennapp för att sabba sina chanser på avancemang, så det gäller att man är på tårna alla 270 minuter + tillägg. 

Såhär går det för Elfenbenskusten: Åker ut i åttondelsfinal. 

 

Grekland

Trupp: Källa. Fotbollskanalen.
Målvakter:
Orestis Karnezis (Granada), Panagiotis Glykos (PAOK), Stefanos Kapino (Panathinaikos)
Försvarare: Kostas Manolas (Olympiakos), Giannis Maniatis (Olympiakos), Jose Holebas (Olympiakos), Sokratis Papastathopoulos (Dortmund), Giorgios Tzavellas (PAOK), Loukas Vyntra (Levante), Vasilis Torosidis (Roma), Vangelis Moras (Verona)
Mittfältare: Alexandros Tziolis (Kayserispor), Andreas Samaris (Olympiakos), Kostas Katsouranis (PAOK), Giogos Karagouins (Fulham), Panagiotis Tachtsidis (Torino), Ioannis Fetfatzidis (Genoa), Lazaros Christodoulopoulos (Bologna), Panagiotis Kone (Bologna)
Anfallare: Dimitris Salpingidis (PAOK), Georgios Samaras (Celtic), Konstantinos Mitroglou (Fulham), Theofanis Gekas (Konyaspor)

Min elva: (4-2-3-1)
Karnezis
Torosidis - Manolas - Papastathopoulos - Holebas
Tziolis - Karagounis
Salpingidis - Katsouranis - Samaras
Mitroglou

Troligtvis inte många av er som kommer att hålla med mig om detta, men jag tror att Grekland har en ganska god chans att ta sig vidare. Man har en elva som absolut inte ska underskattas och spelar i den jämnaste gruppen vilket troligtvis kommer att underlätta för en liten mindre skräll. Dessvärre tror jag inte riktigt så mycket på Grekland så att jag kommer att spela på att dem går vidare, men 3 gånger pengarna lockar verkligen.

Såhär går det för Grekland: Åker ut i gruppen.

 

Japan

Trupp: Källa. Fotbollskanalen.
Målvakter: Eiji Kawashima (Standard), Shusaku Nishikawa (Urawa Reds), Shuichi Gonda (FC Tokyo)
Försvarare: Masato Morinshige (FC Tokyo), Yasuyuki Konno (Gamba Osaka), Yuto Nagatomo (Inter), Maya Yoshida (Southampton), Masahiko Inoha (Jubilto Iwata), Atsuto Uchida (Schalke), Hiroki Sakai (Hannover), Gotoku Sakai (Stuttgart)
Mittfältare: Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Keisuke Honda (Milan), Shinji Kagawa (Man United), Makoto Hasebe (Nurnberg), Hiroshi Kiyotake (Nurnberg), Hotaru Tamaguchi (Cerezo Osaka), Toshihiro Aoyama (Sanfrecce Hiroshima), Manabu Saito (Yokohama F. Marinos)
Anfallare: Shinji Okazaki (Mainz), Yoichiro Kakitani (Cerezo Osaka), Yuya Osako (1860 Munchen), Yoshito Okubo (Kawasaki Frontale)

 

Min elva: (4-2-3-1)
Kawashima
Uchida - Yoshida - Morinshige - Nagatomo
Hasebe - Aoyama
Honda - Kiyotake - Kagawa
Okazaki

Mina tankar inför analysen av den här gruppen var att Colombia var alltför stora favoriter och att Japan var överskattade av bolagen. Nu i efterhand har jag insett att inget av det stämde. Japan har ett lag som absolut kan ta dem vidare från gruppen, liksom jag tycker att de andra lagen även dem har det. En helt öppen grupp som egentligen kan sluta hur som helst, underbart. Japan att inte ta sig vidare från gruppen @1.72 lockade grymt mycket tidigare, men inte längre. Avstår spel även här. 

Såhär går det för Japan: Åker ut i gruppen. 

 

Speltips:
Avstår spel än så länge. 

Har ni några speltips i grupp C som ni vill dela med er av?

Ha en trevlig nationaldag!



#1
Skalman
Användare
2014-06-06 13:57

Vad tror du om ö 2.5 i Colombia-Elfenbenskusten till fina @2.35 ? Några tankar om det.

#2
Skalman
Användare
2014-06-06 13:59

Vad tror du om ö 2.5 i Colombia-Elfenbenskusten till fina @2.35 ? Några tankar om det.

#3
AndreasNydahl
Bloggare
2014-06-06 14:02

Känns rent allmänt som otroligt svårt med över och underspel i landslagssammanhang. Nu har dessutom båda lagen en match vardera innan den här matchen där resultat kan påverka hur offensivt/defensivt lagen kommer att gå i den här matchen. Spelet kan mycket väl gå in, men jag själv väljer att avvakta i väntan på att se hur de lirar i sina inledande matcher.

#4
Alm
Användare
2014-06-06 14:57

Ne fyfan vilken skitgrupp detta är, synd för fotbolls-VM att två av dessa skitlag ska gå vidare när lag som Italien/England/Holland/Kroatien etc är hotade till max.. Men sån är väl fotbollen.

#5
gurra
Användare
2014-06-06 15:04

Japan går säkert och vinner skiten :P

#6
AndreasNydahl
Bloggare
2014-06-06 15:32

#4 förstår hur du menar, men är det inte lite roligt då med en grupp som egentligen vilket lag som helst kan ta sig vidare från? Sen skulle jag inte direkt kalla Colombia för ett skitlag, men kanske inte lika igenkända och folkkära som dina nämnda Italien,England,Holland och Kroatien är.

#7
AndreasNydahl
Bloggare
2014-06-06 15:33

%5 Haha, ja det vore väl något. Nej, händer det att dem går och vinner hela VM så lovar jag att jag bjuder dig på en bärs ;)

#8
Alm
Användare
2014-06-06 15:39

Det är väl kul med en grupp där egentligen allting kan hända, dock kommer ingen av lagen ha någon som helst chans i åttondelen, och känns att de kanske bör vara en bättre lag där.

Angående Colombia så kommer deras största stjärnor från Italien/Frankrike, det säger allting. Nej tror inte alls på dom :) Men vi får se hur det slutar helt enkelt.

#9
AndreasNydahl
Bloggare
2014-06-06 18:50

#8 Jag personligen tror verkligen inte att man kan räkna bort något av lagen i eventuella åttondelsfinaler, men där verkar vi ha delade åsikter. Tur det, annars vore det urtrist att analysera om allt tyckte likadant, det är diskussionerna som gör allt! :)

Ja, vi får helt enkelt vänta och se!

#10
Pontus
Användare
2014-06-07 03:35

#1 om jag får lov att hoppa in i den frågan lite kort. Tror det är en ganska avgörande match mellan dom två lagen, dvs taktiskt=tråkig landskampsfotboll som förmodligen slutar med ett underspel.

Lycka till oavsett :)

#11
Pontus
Användare
2014-06-07 03:42

#8 Är väl kul med lite underdogs som tar sig långt, och Colombia kan mycket väl skrälla sig en bit in i VM, dom har truppen till det trots skadan på Falcao.

Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se