Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



Grupp B

05 Jun 2014 kl 12:35, AndreasNydahlGå till bloggen - Följ via RSS

Grupp B
Deltagande lag:
Australien
Chile
Holland
Spanien

Grupp B - besvikelsens grupp. För er som antingen sympatiserar med spanjorerna eller holländarna så tror jag att detta VM kommer att bli en tuff upplaga för er. Spanien, som både är regerande världsmästare och europamästare, är självklart favoriter till att ta hem gruppen och bör även så vara. Bakom Spanien skulle jag vilja påstå att det är ett öppet lopp mellan Chile och Holland, där jag håller en av de personliga favoriterna, Chile, aningen högre. En grupp som innehåller båda finalistlagen från VM i Sydafrika för 4 år sedan bör vara en av de hetaste grupperna, om inte den hetaste - men så är inte fallet denna gång. 

Sluttabell
1. Spanien (85%)
2. Chile (60%)
3. Holland (55%)
4. Australien (5%)

(% = bedömd chans att ta sig vidare från gruppen)

Spanien

Trupp: Källa. Aftonbladet.
Målvakter: Iker Casillias (R.Madrid), David De Gea (Man United), Pepe Reina (Liverpool/Napoli)
Försvarare: Sergio Ramos (R.Madrid), Gerard Pique (Barca), Raul Albiol (Napoli), Juanfran (Atl.Madrid), Jordi Alba (Barca), Cesar Azpilicueta (Chelsea)
Mittfältare: Xavi (Barca), Javi Martinez (B.Munchen), Xabi Alonso (R.Madrid), Andres Iniesta (Barca), Koke (Atl.Madrid), Sergio Busquets (Barca), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Barca), Juan Mata (Chelsea), David Silva (Man City), Pedro (Barca)
Anfallare: Diego Costa (Atl.Madrid), David Villa (New York City FC), Fernando Torres (Chelsea)

Min elva: (4-2-3-1)
Casillias
Azpilicueta - Ramos - Pique - Alba
Busquets - Xavi
Iniesta - Mata - Silva
Costa 

Kollar man på spelarna man har att tillgå så är det inte konstigt att man är både regerande världs- och europamästare. Men trots en trupp i yttersta världsklass så tror jag inte på Spanien iår - av den enkla anledningen att jag tror att övriga länder har börjat genomskåda spanjorernas sätt att lira fotboll och nu hittat ett "botemedel" mot det. Det argumentet är ju inte direkt hållbart sett till att det var två spanska lag i årets CL-final med nästintill endast spanjorer i trupparna, men jag tror ändå att Spaniens era är över. Återstår att se om jag har rätt eller inte. 

Såhär går det för Spanien: Åker ut i kvartsfinal.

 

Chile

Trupp: Källa. Aftonbladet.
Målvakter: Claudio Bravo (Real Sociedad), Johnny Herrera (Universidad de Chile), Christopher Toselli (Universidad Catolica)
Fösvarare: Gary Medel (Cardiff), Jose Rojas (Universidad de Chile), Eugenio Mena (Santos), Gonzalo Jara (Nottingham Forest), Miiko Albornoz (Malmö)
Mittfältare: Arturo Vidal (Juventus), Mauricio Isla (Juventus), Marcelo Diaz (Basel), Francisco Silva (Osasuna), Felipe Gutierrez (Twente), Jose Pedro Fuenzalida (Colo Colo), Carlos Carmona (Atalanta), Jean Beausejour (Wigan), Charles Aranguiz (Internacional)
Anfallare: Alexis Sanchez (Barcelona), Eduardo Vargas (Valencia), Jorge Valdivia (Palmeiras), Mauricio Pinilla (Cagliari), Esteban Paredes (Colo Colo), Fabian Orellana (Celta Vigo)

Min elva: (4-2-3-1)
Bravo
Isla - Medel - Jara - Beausejour
Gutierrez - Silva
Sanchez - Vidal - Vargas
Pinilla

Jag tror att Chile har en stor chans att "skrälla" genom att slå ut förra VM:s finalistlag Holland och därmed ta sig vidare till slutspelet. Man har ett bra lag som absolut inte ska underskattas och hade det inte varit för att dem troligtvis kommer att ställas mot Brasilien om man tar sig vidare som tvåa så tror jag att detta Chile hade kunnat gå långt. Kämpa Chile.

Såhär går det för Chile: Åker ut i åttondelsfinal.

 

Holland

Trupp. Källa. Fotbollskanalen.
Målvakter: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle), Michel Vorm (Swansea)
Försvarare: Daley Blind (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Joel Veltman (Ajax)
Mittfältare: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Swansea), Nigel de Jong (Milan), Leroy Fer (Norwich), Arjen Robben (B.Munchen), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (PSV)
Anfallare: Memphis Depay (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke), Dirk Kuyt (Fenerbache), Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Robin van Persie (Man United)

Min elva: (4-3-3)
Krul
Janmaat - Indi - Vlaar - Blind
Guzman - de Jong - Sneijder
Robben - van Persie - Lens

Spelarmaterialet är som ni ser tillräckligt bra för att ta sig vidare, men precis som med Kroatien i grupp A så gäller det att man även kan prestera på planen, och jag är inte så säker på att detta holländska lag kan göra det tillräckligt bra för att ta sig vidare från gruppen. Även här så har Chile en fördel av att lira hemma i Sydamerika, en fördel som jag tror kan visa sig komma att bli mer avgörande en vad många av er tror. Hollands stora svaghet är definitivt försvaret sett till vilka spelare man har att tillgå, vilket kan komma att bli kostsamt mot lag som Spanien och Chile som sitter på en väldigt bra offensiv.

Såhär går det för Holland: Åker ut i gruppen.

 

Australien

Trupp: Källa. Fotbollskanalen.
Målvakter: Mathew Ryan (Club Brugge), Mitchell Langerak (Dortmund), Eugene Galekovic (Adelaide)
Försvarare: Jason Davidson (Heracles), Matthew Spiranovic (Western Sydney Wanderers), Ivan Franjic (Brisbane), Bailey Wright (Preston), Ryan McGowan (Shandong Luneng), Alex Wilkinson (Jeonbuk)
Mittfältare: Oliver Bozanic (Luzern), Mark Bresciano (al-Gharafa), James Holland (Austria Wien), Mile Jedinak (Crystal P), Matt McKay (Brisbane), Mark Milligan (Melbourne), Dario Vidosic (Sion), James Troisi (Atalanta), Massimo Luongo (Swindon), Tommy Oar (Utrecht)
Anfallare: Tim Cahill (New York), Matthew Leckie (Ingolstadt), Ben Halloran (Düsseldorf), Adam Taggart (Newcastle Jets)

Min elva: (4-3-3)
Ryan
Franjic - McGowan - Spiranovic - Davidson
Milligan - Jedinak - Holland
Leckie - Cahill - Oar

Australien kommer att få det otroligt tufft i detta VM och det är mycket möjligt att man får vända hem med 0 poäng i bagaget. Finns väl inte så mycket att säga, det ska till en rejäl knall, kanske en av VM:s största genom tiderna, om Australien ska ta sig vidare från den här gruppen. Man har några helt okej spelare, Ryan, Jedinak etc. men det kommer inte att vara tillräckligt. Jag hoppas att man kan ta något poäng, det förtjänar Cahill i hans troligtvis sista VM. 

Såhär går det för Australien: Åker ut i gruppen.

 

Speltips: 
Chile över 1.5 mål (mot Australien) @ 1.72 (2/5)
Spanien (mot Holland) @1.85 (2/5)

 

Roligt att några av er kommenterade och presenterade era synpunkter angående grupp A, hoppas ni gör det även här!

Ha en fortsatt trevlig vecka allesammans.

På återseende. 

 



#1
Mike7
Användare
2014-06-05 13:09

Snarare Barcas sätt att spela fotboll man hittat "botemedel" för.

Varken Real eller Atletico spelar på det viset.

Och sedan försöker ju Spanien kopiera Barca rakt av så jag förstår precis vad du menar, det kommer inte hålla detta VM :)

#2
AndreasNydahl
Bloggare
2014-06-05 14:02

#1 Det har du i och för sig helt rätt i, Real och Atletico spelar på ett helt annat sätt, ett sätt som inte drar jämt med den "spanska-modellen". Härligt att du förstod mig trots att jag var lite otydlig! ;)

#3
gurra
Användare
2014-06-05 17:54

Blir en liten fight mellan Holland och Chile om tvåan men tror Van Gaal vinner den kampen.

#4
AndreasNydahl
Bloggare
2014-06-05 23:16

#3 mycket möjligt! Precis som med grupp A så tror jag att de flesta tror på Kroatien & Holland, till skillnad från mig som har valt att sticka ut lite med Mexico och Chile. Om några dagar så får vi reda på vem som var rätt ute och vem som var ute och simmade på för djupt vatten ;)

Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se