Inför matchen

En bra spelare Ă€r alltid förberedd med all tillgĂ€nglig information - och den sammanstĂ€ller Rekar.se Ă„t dig. LĂ€s mer hĂ€r →

Rekar Challenge
RC Àr en gratistÀvling dÀr du bland annat kan satsa poÀng pÄ utvalda matcher varje dag. LÀs mer hÀr
2023-03-21 - 19:30
Malmö - BrynÀs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
FÀrjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - TimrĂ„

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



Älskade Norden

23 Maj 2014 kl 10:51, AndreasNydahlGÄ till bloggen - Följ via RSS

Vi fortsätter med Nordisk fotboll. Idag kommer det bjudas på ett spel från hemmaplan, två från öst och ett från väst, samt några sköna kombospel. 

Öster - Sirius
Spel: Öster (2 units)
Odds: 2.05

Tycker oddsen sitter aningen fel här. Öster har varit på uppgång nu under en tid efter en kass inledning på säsongen. Raka motsatsen är det för Sirius. Två vinster och två oavgjorda på de fyra senaste har gjort att man klättrat till en sjundeplats, bara att tacka den ständigt jämna Superettan för det. Nu har man trots sin dåliga start endast sju poäng upp till serieledande Sundsvall och fem poäng upp till världens bästa lag, Hammarby.

Sirius som placerar sig på en fjortondeplats, vilket innebär kval ner till ettan, kommer definitivt också att klättra, man håller helt klart en Superettan-klass trots att man är nykomlingar. Så någon nedflyttning tror varken jag eller många andra på för Uppsalalaget. Däremot tror jag att dem får det svårt att hänga med i toppen som det var mycket prat om innan säsongen och kanske främst efter lagets premiärseger borta mot Syrianska med hela 1-5.

Den klassiska statistiken då. Öster har inte riktigt fått igång hemmaspelet, två vinster och två förluster hemma på Myresjöhus arena är helt enkelt inte tillräckligt bra. Torsk i hemmapremiären mot Assyriska med 1-2 följdes upp med en 0-2 förlust mot Sundsvall. Därefter har laget alltså tagit två raka vinster på hemmaplan, först med 2-0 mot Ljungskile och sedan med 1-0 mot Syrianska. Så om vi ska försöka hitta något positivt där så är det att dem har mött relativt bra ändå, och att dem har två raka hemmasegrar då.

Det största problemet som bortalaget Sirius står inför är hur man ska få igång hemmaspelet. Endast en poäng på fyra hemmamatcher är dåligt för vilket lag som helst. Husqvarna, Varberg, Östersund (som deras enda poäng kom mot) och Jönköping är lag som man definitivt borde ha plockat fler poäng mot. Men desto bättre ser det ut för bortastatistiken. Två vinster och en förlust är en bra siffra.

Men jag tror Sirius får det tufft här mot ett Öster som börjar hitta spelet allt mer för varje match som går. När vi dessutom bjuds på ett odds över 2 ggr pengarna så är det bara att buga och bocka. Utan att jinxa. 

MYPA - KuPS
Spel: MYPA (2 units)
Odds: 1.825 

Toppen mot botten. Andraplacerade MYPA tar emot KuPS hemma på Kymenlaakson Söhko Stadion. Ja, du läste rätt. Kymenlaakson Söhkö Stadion. Vid vinst idag så återtar man serieledningen från HJK, ett HJK som dock då kommer ha en match spelad. Senast blev det storstryk för MYPA när man ställdes mot just HJK i en tidig seriefinal. 4-0 skrevs slutsiffrorna till, vilket bara visar på HJKs dominans i den här ligan.

Motståndarna KuPS då. Ja, det är ett lag som helt klart är på uppgång. Efter en urusel start på säsongen med fyra inledande förluster har man nu på de fyra senaste matcherna två vinster och två förluster. Båda vinsterna har dock (om man ser till dagens match) kommit på hemmaplan, medan de oavgjorda resultaten har kommit på bortaplan, vilket innebär att man fortfarande inte har tagit någon bortaseger. Vilket i sig inte behöver säga för mycket eftersom att man endast har lirat fyra matcher på bortaplan, men ändå. Hemma är MYPA än så länge obesegrade och jag ser lagets chanser som goda att förlänga den sviten och att inkassera ännu en trepoängare.

2. MYPA 9 5 2 2 17-15 (+2) 17p
10. KuPS 8 2 2 4 7-13 (-6) 8p 

VPS - RoPS
Spel: VPS (2 units)
Odds: 1.825

Seriens två formsvagaste lag. Hemmalaget VPS inledde säsongen med 3 raka segrar, men därefter har det gått trögt och man har nu 5 raka matcher utan vinst. Man har alltså de inledande tre matcherna att tacka för att man än så länge ligger på än femteplats, trots lagets usla form. Mycket bättre ser det inte ut för RoPS. Laget ligger näst sist och har bara tagit tre poäng på de fem senaste matcherna, Vilket var när man bortabesegrade jumbon TPS med 0-2.

5. VPS 8 3 3 2 8-5 (+3) 12p
11. RoPS 9 2 1 6 4-9 (-5) 7p

Det blir inte heller lättare för RoPS att bryta den negativa trenden när man saknar hela sju spelare, varav åtminstone sex av dem är ordinarie startspelare. VPS kommer inte att få ett bättre läge än så här att bryta den negativa trenden, så om man vill få stopp på den inom en snar framtid så är det idag som man har den gyllene chansen.

Haugesund - Molde
Spel: Molde (3 units)
Odds: 1.61

Senast rekade jag Haugesund i hopp om att laget skulle kunna höja de snäpp som man är kapabla att göra. Det gjorde man inte. 0-0 borta mot Sandnes Ulf är ett svagt resultat, men det resulterade i alla fall den gången i pengarna tillbaka. Nu tänker jag istället reka mot detta Haugesund när suveräna Molde kommer på besök. Jag använder mig ofta av ”botten mot toppen”, vilket det också är då självklart, men den här gången är det verkligen det. Serieledande Molde åker ner till de sydvästra delarna av Norge för att ta sig an jumbon Haugesund.

Nu vet jag inte hur stor vikt man ska lägga vid Haugesunds placering eftersom att laget besitter en mycket högre än vad årets inledande del på säsongen visar. Det är bara att kolla tillbaka på förra året för att se det (slutade femma). Men den där kvaliten som vi fick se förra året har varit som bortblåst iår och man måste höja sig rejält om man ska ha någon chans i dagens match. Faktum är att laget inte har vunnit på hemmaplan än i år, trots sina fem försök.

Tabellen
1. Molde 10 8 1 1 22-7 (+15) 25p
16. Haugesund 10 1 3 6 9-17 (-8) 6p

Hemma-/bortastatistik
16. Haugesund 5 0 2 3 4-9 (-5) 2p
1. Molde 5 4 0 1 10-4 (+6) 12p

Inte nog med att man har varit seriens sämsta hemmalag iår så ställs man nu mot seriens i särklass bästa bortalag. Det mesta talar för att Haugesund får stanna kvar på jumboplatsen åtminstone en omgång till och att Molde rycker lite ytterligare i toppen. 1.61 är klart spelvärt. 

Singelspel:
Öster @ 2.05 (2 units)
MYPA @ 1.825 (2 units)
VPS @ 1.825 (2 units)
Molde @1.61 (3 units)

Kombospel:
Öster att leda i halvlek + VPS & u 2.5 @ 8.92 (0.5 units)
VPS + MYPA + Molde @ 5.23 (1 unit)

Blev en hel del spel idag och "lite" längre motiveringar än vanligtvis då jag hade mer tid över idag. 

Lycka till vid rygg och ha en alldeles underbar helg!
Twitter; @andreasnydahl



Spelbolag

ÅldersgrĂ€ns 18+ Regler & villkor gĂ€ller för samtliga spelbolag.

FÄ ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & HÀmta bonusen hÀr
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - HÀmta hÀr
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - HÀmta hÀr

Vi rekommenderar

VÀlkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet HÀmta den hÀr!
Hos Campobet fÄr du ett gratisspel upp till 120 kr - HÀmta den hÀr!
VÀlj mellan tvÄ bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sÀtt in 100 kr och fÄ 500 kr - HÀmtas hÀr!
Hos betsson fÄr du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - HÀmta den hÀr!
Hos betsafe fÄr du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - HÀmta den hÀr!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rÀttigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se Àr en oberoende webbsida och Àr inte ansluten till nÄgon spelsajt. VÄrt primÀra mÄl Àr att tillsammans med vÄra
anvÀndare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tÀvlingar, bloggar och
dagliga diskussioner pÄ speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
ÅldersgrĂ€ns 18+ Regler & villkor gĂ€ller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se