Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



» Tillbaka till speltips
Följ rekaren via RSS

Ajax - Manchester United


Spela!
Datum: Onsdag 2017-05-24 20:45
Land: --
Liga: Europa League
Spel: Lag som springer längst distans - Ajax
Odds: 1.75
Bolag: Unibet

Rekarens Spelmotivering

Det är alltså dags för Europa League final när Ajax ställs mot Manchester United på Friends Arena. En enligt mig mycket öppen match där United ändå får ta på sig sig rollen som favoriter. Jag tänkte bjuda på ett annorlunda men mycket spelvärt tips inför morgondagens drabbning.

¤ Lag som springer längst distans - Ajax.

Jag vet inte hur bra koll ni har på Ajax ur såväl ett modernt som historiskt perspektiv, men jag drar en lite snabb summering. Ajax lade grunden för vad som idag kallas för “Total Football” under tidiga delar av 1900-talet med Jack Reynolds i spetsen. Det är en teori som blev känt för världen under VM 1974 av Nederländerna, och som senare togs efter av lag som Santos, Ungerns landslag och Burnley (kring 1950-talet). Systemet grundar sig i att ingen utespelare har en egentlig fast position (med undantag för målvakten) utan alla kan tillfälligt spela anfallare/mittfältare/försvarare. Johan Cruyff - kanske en av de allra största profilerna inom fotbollens historia - uttryckte det som “attackers could play as defenders and defenders as attackers. Everyone could play everywhere.” En nyckel för detta spelsätt är att ha bollinnehavet och kontrollera spelet. När bollen lämnar en spelares fot ska denne genast ta sig till en ny position/yta och göra sig spelbar. Snabbt bolltempo som kräver att spelarna är all-round och har en mycket god spelförståelse.

Total Football var en lösning på Italiens “catenaccio” - ett hyperdefensivt försvarsspel i form av man-man. Dess närmaste efterföljare i dagens fotboll är Barcelona samt Spaniens landslag - även om dessa lag har blivit utstuderade på senare år. I försvar fungerade Total Football som en enda stor enhet, där aggressivitet var nyckelordet.

Just aggressivitet är något Ajax relativt nya tränare (tillträdde klubben 1 juli 2016) Peter Bosz fortfarande bevarar. En snabb och hård press prövades noga tidigt från start, även om det försvunnit något i större mästerskap så som Europa League. Även 4-3-3 är mycket klassiskt för Ajax, även om det ska sägas att det predikas något mindre kantspel än det gjorde under De Boer’s tid. Dock kretsar spelet fortfarande kring snabba spelvändningar och mer rakt spel med korta, snabba passningar längs marken. Jag skulle dessutom vilja påstå att man faktiskt är snäppet mer offensiva än tidigare år, där fler mittfältare vågar följa med upp i anfallet.

Ni läste förmodligen artikeln från Skysports [http://www.skysports.com/football/news/11096/10842802/manchester-united-bottom-of-premier-league-for-distance-covered] tidigare i år som visade att United hade sprungit minst av alla Premier League-lag. Den är visserligen från april, men hittar inte mer aktuell statistik. Och jag tycker det är lite typiskt United för i år. Mourinho vill kontrollera matchen och ligga rätt i positionerna, men inte offra för mycket - vilket gör att man ofta spelar målsnåla matcher. Jag tror en pressad Mourinho också kommer vilja kontrollera matchbilden och bollinnehavet även imorgon. United måste vinna matchen ifall man ska få Champions League kommande säsong, men man möter ett fartfyllt Ajax.

Ajax med en snittålder på blott 22,4 år i startelvan mot Lyon senast kommer vara otroligt hungriga och taggade. Revansch ska utkrävas efter andraplatsen i ligan, och det är få av dessa spelare som har spelat en så här stor cupfinal som faktiskt väntas. Jag tror inte man kommer tveka en sekund att ta en enda onödig löpning, utan istället verkligen offra allt för laget. Unga talanger men ändå otroligt ödmjuka efter Ajax tuffa skolning. Att man springer mest ser jag nästan som en självklarhet. Ska holländarna ta sin första europeiska titel sedan 1995?

Speltips: Lag som springer längst distans - Ajax
Odds: 1.75 Unibet

-Gå till Inför matchen för mer information om spelet.

-Gå till Livescore för liverapport till matchen.

-Gå till Oddsjämförelse för att jämföra och hitta det bästa oddset.

**

Källa: Spelsnack.se


Spelsnack
Användare
 

Kommentarer

För att kommentera på detta måste du vara inloggad.
Registrera dig här

Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se