Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



» Tillbaka till speltips
Följ rekaren via RSS

Inför Allsvenskan & Långtidsspel


Spela!
Datum: Lördag 2017-04-01 13:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Spel: se i spel
Odds: se i spel
Bolag: Unibet

Rekarens Spelmotivering

Ett par dagar kvar till allsvenskan och sedan kommer det finnas mängder av spelförslag under varje omgång av den halvdana men ack så charmiga inhemska ligan. Men hur är egentligen läget i klubbarna, vilka har förstärkt på rätt positioner, vilka har tappat på fel positioner? Tänkte gå igenom en liten lägesrapport, långtidsspel samt egna reflektioner dagarna innan startskottet. Försvarar regerande mästarna Malmö guldet?

AIK

Frågetecken
Målvaktssidan. Även om Carlgren varit ojämn många gånger har han stått majoriteten av matcherna, en ung Oscar Linner förväntas nu ta hand om huvudansvaret mellan stolparna.

Utropstecken
Bredden i truppen, man har tappat spelare som Ofori, Obasi och Isak. Fyller på mittfältet med en kanonvärvning i Kristoffer Olsson som garanterat håller allsvensk högsta nivå utöver det vänder även publikfavoriten Henok Goitom tillbaka.

Summering
Stark trupp, även om vissa tapp är av prestige. Norling är en tränare som kommer föra det här laget mer framåt och kommer man upp i sin potential ifrån start blir man svår stoppade.

AFC Eskilstuna

Frågetecken
Det finns många frågetecken här enligt mig, bytte i slutet av säsongen stad pga uteblivet kommunstöd. Håller nu till i Eskilstuna och den lilla staden fick ett allsvenskt fotbollslag ifrån ingenstans. Men hur är då egentligen publikstödet? Kommer man lyckas fylla upp läktarna någon gång under den allsvenska säsongen. Som nykomling är det sista du vill vara utan ett hemmastöd.

Utropstecken
Värvningen av Frimpong förvånade många, och det är där det största utropstecknet är. Redan hunnit med en kaxig intervju, där han även lyckades skämma ut sin huvudtränare Pelle Ohlsson (fd. Djurgården) när han inte kände igen honom när han sprang förbi i bild. Det här kan bli en allsvensk profil utan dess like.

Summering
Tror man får det svårt att hålla sig kvar, avsaknaden av supportrar kommer gapa tomt i många matcher uppe i Eskilstuna. Kombon av det samt en oerfaren nykomling som gör sin första säsong i allsvenskan… Nej, det kommer bli svårt för de orangea att stanna kvar.

Djurgården

Frågetecken
Motivationen hos de äldre hemvändarna, kommer man hem till Stockholm för att summera karriären eller finns fortfarande glöden kvar hos dessa herrar?

Utropstecken
Aningen dubbelmoral i det här fallet, men utropstecknet för mig är just de äldre. Rutinen finns där i spelare som Källström, Olsson och Isaksson. En rutin som skulle kunna väga stort in i en tajt allsvensk säsong.

Summering
Tjatigt ja, men hela Djurgårdens säsong kommer att hänga på hur framförallt dessa tre herrar kommer att prestera. För mig var Falsetas en av Djurgådens vassaste spelare under förra säsongen som nu har lämnat för Häcken. Den luckan ska källström fylla upp, och ja. Kvalitén för det har han. Men frågetecknet är som sagt motivationen. Det återstår att se.

Elfsborg

Frågetecken
Tappet av Victor Claesson kommer att märkas. En av seriens bästa spelare i sina ljusa stunder och få spelare har den uppsyn och speluppfattning som denna herre. Det kommer bli en tuff lucka att fylla upp minst sagt.

Utropstecken
Värvningarna av Alex Dyer (Östersund) och Jesper Karlsson (Falkenberg) är toppklass. Dyer gjorde en mycket fin fjolårssäsong med Östersund och finns desto mer att krama ur. Jesper Karlsson är ett utav Sveriges starkaste framtidslöften och kan agera både kant löpare och vikariera uppe på topp. Har vid några tillfällen velat jämföra sig själv med C.Ronaldo, så attityden finns. Ska bli kul att se hur han bygger vidare på sin succésäsong under fjolåret.

Summering
Elfsborg är fina på sin hemma matta, vill föra spel och kommer så göra. Allt handlar om hur man kommer fylla upp luckan efter Claesson, utöver det finns det goda möjligheter för en fin säsong och det kan bli en trevlig sommar i Borås för de gula. Offensiven finns det verkligen mycket potential i.

GIF Sundsvall

Frågetecken
Backsidan. Men kan redan de närmsta dagarna stärkas upp. Förväntas förnya ett lån på Sonko-Sundberg och då ser det ljusare ut. Tappet av Stefan Silva (Palermo) kommer med märkas av. Under första halvan av förra säsongen var det just denna herre i kombination med Pa Dibba (Hammarby) som gjorde att snön smälte snabbt uppe i norr. Nu ska man klara sig utan båda två.

Utropstecken
Nej har svårt att hitta något positivt här. Skulle väl vara värvningen av Linus Hallenius (Helsingborg), men knappt så det kvalar in här.

Summering
Tror det kommer bli en tung säsong för Gifarna, efter tappet utav Pa Dibba mitt under säsong förra året föll man som en sten. Nu när dessutom Silva lämnat Norrporten Arena tror jag man kommer få problem att hävda sig.

Halmstad

Frågetecken
Truppen i stort. Inte förstärkt ordentligt på någon del av truppen. I princip samma trupp som med nöd och näppe lyckades ta sig upp ifrån superettan efter ett kvalspel mot Helsingborg. Visst, man dominerade i många matcher under fjolåret men det är kvalités skillnad på Frej och att åka och möta Östersund borta på en snabb plastmatta.

Utropstecken
Den låga snittåldern på 22år. Mycket ungtalang som har en fin utvecklingskurva att vänta. Framförallt superlöftet Sead Haksabanovic, som förväntades lämna under vinterfönstret men slutade med att han stanna kvar. Där finns det ännu mera att hämta framöver.

Summering
Krävs att ynglingarna vågar ta sin plats, att föreningen trots den unga åldern i truppen lyckas krama ur den Allsvenska rutin som faktiskt finns i föreningen. 53 säsonger i Allsvenskan och 4 SM-guld kan man ändå stoltsera med.

Hammarby

Frågetecken
Svårt att säga vart man har Hammarby, tror att tappet av deras egen guldgosse på mittfältet Erik Israelsson kommer svida. Inte bara just för hans kvalitéer som spelare utan för att han haft en plats i Hammarby fansens hjärtan.

Utropstecken
Jilon Hamad. Fanns ett antal allsvenska spekulanter där och ruggig kvalité för att lira allsvensk boll. Även att det görs ett tron skifte på tränarsidan tror jag kommer gynna Bajen inför säsongsstart.

Summering
Ska Hammarby hamna på den övre halvan utav krävs det att framförallt Hamad kommer upp i den nivå han faktiskt besitter, samt att hemmastödet fortsätter vara som det brukar. Den delen tvivlar jag dock inte en sekund på.

Häcken

Frågetecken
Bortaspelet. Hemma på Bravida Arena vet vi vad vi har att vänta, men hur kommer det här spelskickliga laget att hantera en dålig gräsmatta på bortaplan? Hade problem med just det föregående säsong många gånger.

Utropstecken
Offensiven finns det inte mycket negativt med, kommer gå fort i omställningar samt att man gjort en prestige värvning av Alexander Falsetas (Djurgården) som kommer att styra och ställa på mittfältet.

Summering
Ny rutinerad tränare i form av Mikael Stahre, vackert anfallspel och jag tror att det kan bli en rolig säsong för Göteborgslaget. Sylvassa omställningar och så tror jag det kommer fortsätta se ut.

IFK Göteborg

Frågetecken
Speluppbyggnaden, Jörgen Lennartsson vill spela på ett kontrollerande sätt och många gånger har det blivit ett problem för Göteborg. Besitter mycket individuella kvalitéer på varje position. Skulle man släppa lite på tyglarna tror jag det skulle göra mycket.

Utropstecken
Rutinen och det mycket starka hemmaspelet.

Summering
IFK Göteborg kommer fortsatt att vara med och kampa om topp 3 i allsvenskan, även om jag ifrågasätter spelidén med de spelare som finns tillgängliga så är det ett tajt lag och man släpper inte till många chanser bakåt. Lite friare tyglar framåt så kan det bli i Göteborg som pokalen lyfts i höst.

IFK Norrköping

Frågetecken
Innermittfältet är problemet i stunden. Har under träningsmatcherna många gånger valt att lira Dagerstål-Sjölund vilket skapar alldeles för lite kreativitet. Min tanke är att man riktat in sig på att få hem Kristoffer Olsson (AIK) men som istället hamnade i AIK och därför inte lagt fokus på att scouta en ersättare på den positionen. Krävs att Andreas Blomqvist snart blir spel redo, annars kommer luckan efter den unge Tesfaldet Tekie (Genk) vara enorm.

Utropstecken
Kantspelet finns det många alternativ på, spelare som Niclas Eliasson, David Moberg Karlsson, Niklas Bärkroth och även Simon Skrabb kan spela på en ytterkant även om hans starkaste position kanske inte är där.

Summering
Mycket hänger på hur man kommer lösa innermittfältet. Är det här kanske året när Eric Smith kliver fram och blommar ut sin fulla potential? Dagerstål har oavsett för lite offensiva kvalitéer för att axla den rollen i min mening. Kommer man fram till en bra lösning på den positionen kommer man vara med uppe i toppen.

Jönköping Södra

Frågetecken
Hur ska man egentligen fylla upp luckan efter en av allsvenskans bästa spelare under förra säsongen? Pawel Cibiki (Malmö) fick ett rejält genombrott under lån sejouren i Jönköping och bar många gånger laget på sina axlar.

Utropstecken
Hemmastarka är man, det var inte vackert många gånger att se J-södra spela fotboll men på hemmaplan är man väldigt svårslagna och det är där man ska hämta sina poäng.

Summering
Jag tror att Jönköping kommer få problem att hänga kvar i år, ska man lyckas knipa en plats utanför botten krävs det en del kämpar poäng på sin hemmaplan. Poäng man förmodligen inte kommer att förtjäna många gånger.

Kalmar FF

Frågetecken
Efter att Antonsson (Leeds) lämnade mitt under säsong var det inte mycket att krama ur Kalmar, få ljusglimtar under slutet av säsongen och det såg många gånger statiskt ut i både speluppbyggnad och försvarspel.

Utropstecken
Melker Hallberg (Udinese) vänder hem för ett lån till den klubb han en gång gjorde sin allsvenska debut för, blott 16 år gammal blev han klubbens yngsta spelare någonsin att starta en allsvensk match.

Summering
Vi ska nog inte förvänta oss något sprudlande spel ifrån Kalmar under säsongen och jag tror att man kommer hålla till i mittenskiktet och inte heller göra något större väsen ifrån sig.

Malmö FF

Frågetecken
Övergångsfönstret. Man har tappat en del tongivande spelare i Arnasson & Adu men inte fyllt upp efter dessa. Två hemvändande spelare ifrån lån äventyr, utöver det endast en värvning.

Utropstecken
Att Malmö är Malmö. Trots tveksamheterna på försäsongen är man fortfarande oddsmässigt den starkaste kandidaten till att ta hem allsvenskan när det hela summeras i höst. Kommer dessutom lira europa spel under höstkanten och under det senaste äventyret där blev man bara ännu starkare.

Sirius

Frågetecken
Stödet på hemmaplan. Ingen stor fanbas, nu har man dessutom chock höjt biljettpriserna på Studenternas IP. Ska det här bli en längre visit i allsvenskan krävs stödet, är det då rätt väg att gå att reta upp supportrarna över deras plats på arenan?

Utropstecken
Att man satsar på i princip samma trupp som tog dom upp igen, visar att man tror på vad man gör och vad man har byggt upp.

Summering
Offensiv rolig fotboll, men tror att det kan bli lite problematiskt att få utlopp för den emot motståndet man kommer stöta på i år. Lär pendla mellan nedflyttning och säker mark under hela säsongen.

Örebro

Frågetecken
Luckan efter kanske allsvenskans känsligaste fot i form utav Astrit Ajdarevic (AEK Aten) skall fyllas upp, vilket kommer bli väldigt problematiskt. Astrit hade många gånger kvalité långt över allsvensk nivå och det finner man inte i Örebro lägret i dagsläget.

Utropstecken
Alexander Axén är verkligen en profil och en tränare jag personligen gillar. Tydlig spelidé men en offensiv tanke och ett högt underhållningsvärde många gånger.

Summering
Offensivt gick man många gånger starkt under fjolåret, men släppte också in en hel del onödiga mål. Ska man sikta högre en mitten av tabellen krävs det att defensiven blir mer stabil och höjs ett par nivåer.

Östersund

Frågetecken
Kanske ett löjligt frågetecken, men Östersund presterade så många gånger så pass bra att jag ifrågasätter om ribban är lagd för högt. Många ögonbryn kommer höjas om man inte får igång det fina spel man använde sig av under förra säsongen. Mycket att leva upp till.

Utropstecken
Graham Potter och hans härliga syn på fotboll, det går snabbt, det går framåt och det är kul att se Östersund spela fotboll.

Summering
Jag hoppas och tror att Östersund kommer ta ännu mera plats i årets allsvenska. Skulle bli föga förvånad om man slutar på den undre halvan när vi knyter ihop säcken i höstmånaderna.



Långtidsförslag

Tänkte summera det hela med lite roliga långtidsspel, vilka vinner? Vilka blir 1:a i Stockholm? Vilka kommer att åka ur? Och sist men inte minst, vem tar hem skytteligan?

Vinnare:

AIK @ 4.50, kombon utav mycket starka värvningar och en Norling som får ratta skutan under hela säsongen gör att jag ser de som en starkare kandidat än något annat lag.

Topp 1-3:

AIK @ 1.75

IFK Norrköping @ 3.50

Elfsborg @ 3.75

Sjävklart tror jag även att Malmö kommer vara iblandade i topp 3, men till @ 1.30 är det inget jag spelar.

Skytteligavinnare:

Sebastian Andersson (IFK Norrköping) @ 12.00

Spelade som ordinarie anfallare endast under andra halvan av säsongen förra året, var trots det bara några fullträffar ifrån att vinna skytteligan. Den här säsongen är det han som ska göra Pekings mål och håller han sig skadefri, i kombo med anfallsglad fotboll på Östgötaporten ser jag han som den starkaste kandidaten.

Bäst placering av nykomlingarna:

Halmstad @ 4.00, väldigt jämna lag i min mening. Att få så högt odds på ett ungt och hungrigt lag får mig att klicka.

Alla långtidsspel är tagna hos Unibet.

Nordicbet kör även 500kr riskfritt spel inför premiäromgången, här kommer ett förslag på hur du kan formera din riskfria kupong:

Halmstad – Östersund 2

AIK – Häcken 1

Djurgården – Sirius 1

Örebro – J-Södra 1

Göteborg – Malmö u2.5

Norrköping – Hammarby ö2.5

@ 43.39

Klicka HÄR: Nordicbet-bonus för att hämta ditt riskfria spel eller hämta den via länken: http://www.rekar.se/Nordicbet

Allsvenskan är bara dagar bort, låt oss nu få njuta av en säsong av mycket känslor, otroligt mycket snedsparkar och härliga sommarkvällar med stundtals amatör fotboll.

Väl mött.

**

Källa: Oddsfamiljen.se


Oddsfamiljen
Användare
 

Kommentarer

För att kommentera på detta måste du vara inloggad.
Registrera dig här

Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se