Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



» Tillbaka till speltips
Följ rekaren via RSS

Europatipset 18/12


Spela!
Datum: Söndag 2016-12-18 16:00
Land: Europa
Liga: Europatipset
Spel: 128 raders system
Odds: --
Bolag: Svenskaspel

Rekarens Spelmotivering

Europatipset med analyser och statistik från tretton heta matcher och med en liten jackpot på 4 milj kr.

Det är flera ojämna matcher och en rätt så lätt omgång på förhand, men det finns några favoriter i fara. Fyra bra spikar ska vara Tottenham, Napoli, Genoa och Monaco. Tre skrällvarningar kan vara Espanyol, Osasuna och Ingolstadt. Kupongen känns verkligen hemmabetonat ut denna gång, med några få undantag. Det kan bli väldigt låg utdelning om de största favoriterna vinner och jag rekommenderar att hålla nere insatsen denna gång och spara till nästa helg istället.

Här kommer lite statistik och analys av matcherna. Denna gång så är det 128 raders med sju halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk!

1. Manchester City – Arsenal 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har två vinster och två förluster på de sex senaste. Arsenal har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man City har två raka utan förlust och en förlust på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Arsenal förlorade senast, innan hade laget fyra raka utan förlust.

Liga placering: Man City 4, 10 3 3, 34-19 33 poäng. Arsenal 3, 10 4 2, 37-17 34 poäng.

Inbördes möten: Arsenal har sex raka utan förlust, tre vinster och tre oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Man City har mittfältaren Fernandinho och anfallaren Aguero avstängda och skador på backen Kompany och mittfältaren Gundogan. Arsenal har skador på backarna Mustafi, Debuchy och Mertesacker, mittfältarna Ramsey och Cazorla..

Två lag som jagar Chelsea och förloraren här kan nästan glömma guldet. Två jämna lag och ett oavgjort resultat ligger närmast. Tänk på att Man City saknar två extremt viktiga spelare. Arsenal gick på en överraskande nit senast mot Everton, men har bättre form än Man City för stunden. Arsenal verkar trivas mot Man City, sex raka utan förlust. Den som har råd helgarderar, själv chansar jag bort tvåan.

2. Tottenham – Burnley 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Tottenham förlorade senast, innan hade laget fem raka utan förlust. Burnley har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Tottenham har fyra raka vinster. 5 senaste borta matcherna: Burnley har fem raka utan vinst.

Liga placering: Tottenham 5, 8 6 2, 27-11 30 poäng. Burnley 16, 5 2 9, 15-26 17 poäng.

Inbördes möten: Tottenham har fyra raka utan förlust, två vinster och två förluster. Burnley har en vinst på de sex senaste mötena.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Tottenham har mittfältaren Lamela skadad och frågetecken för mittfältaren Dembele och anfallaren Janssen. Burnley har viktiga mittfältaren Gudmundsson skadad.

Ett hemmastarkt Tottenham mot ett uselt bortalag, borde bara kunna sluta på ett sätt. Burnley är ligans sämsta bortalag och ett mål framåt på sju matcher är under all kritik. Tottenham har en stark startelva och ettan spikas till 90% som är helt i sin ordning.

3. Barcelona – Espanyol 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Barcelona har sex raka utan förlust. Espanyol har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Barcelona har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Espanyol har fem raka utan förlust.

Liga placering: Barcelona 2, 9 4 2, 37-15 31 poäng. Espanyol 9, 5 7 3, 19-18 22 poäng.

Inbördes möten: Barcelona har fjorton raka utan förlust.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Barcelona har backen Mathieu skadad. Espanyol har ordinarie anfallsparet Perez och Piatti skadade och mittfältarna Sevilla och Lopez skadade.

Detta derby brukar vara en enskild historia, men denna säsong så kan nog Espanyol störa storebror Barcelona. Båda lagen är i bra form och varit svårslagna på slutet. Men självklart så ska Barcelona vinna men är just nu streckade till 88% och det är alldeles för tok för högt och krysset tas med till 10% som en riktig skräll.

4. Deportivo La Coruna – Osasuna 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Deportivo har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Osasuna har fem raka förluster.

5 senaste hemma matcherna: Deportivo har två vinster och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Osasuna har tre raka förluster och en vinst på de fem senaste.

Liga placering: Deportivo 16, 3 4 8, 20-27 13 poäng. Osasuna 20, 1 4 10, 13-32 7 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Deportivo två vinster och Osasuna en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Deportivo har viktiga mittfältaren Gama och backen Laure skadade. Osasuna har viktiga backen Oier avstängd och skador på ordinarie mittfältarna Romero och Tienza och två reserver.

Deportivo stod bra upp mot Real Madrid senast men formen är ändå så rätt dålig. Osasuna ligger sist och fortsätter att förlora fast laget har bytt tränare. Det är på hemmaplan Deportivo tar sina poäng och just på hemmaplan så har laget inte förlorat mot Osasuna sen år 2007. Ettan skulle kunna vara en bra spik, men krysset måste med då Deportivo bara vunnit två matcher på de femton senaste.

5. Leganes – Eibar x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leganes har fyra raka utan vinst och en vinst på de sex senaste. Eibar har två raka utan vinst och tre vinster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leganes har en vinst och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Eibar haren vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Leganes 15, 4 3 8, 12-26 15 poäng. Eibar 8, 6 4 5, 21-19 22 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Leganes har viktiga backarna Diaz och Mantovani avstängda och förstemålvakten Serantes, ordinarie backen Rico och ordinarie mittfältaren Szymanowski och ordinarie anfallaren Luciano och fyra reserver skadade. Eibar har förstemålvakten Riesgo, ordinarie backen Ramis och ordinarie mittfältaren Rico skadade.

Nykomlingen Leganes har gjort en ok säsong än så länge men formen är verkligen på väg neråt och laget saknar några viktiga pjäser. Eibar jagar en Europaplats men är ganska usla i bortaspelet och formen är på väg neråt. Eibar ska vara favoriter här men är långt ifrån en bra spik och krysset tas med som en liten säkerhet.

6. Chievo – Sampdoria 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chievo har tre raka utan förlust och en förlust på de sex senaste. Sampdoria förlorade senast, innan hade laget fem raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Chievo har fyra raka utan förlust. 5 senaste borta matcherna: Sampdoria har fem raka utan vinst.

Liga placering: Chievo 11, 6 4 6, 16-16 22 poäng. Sampdoria 12, 6 4 6, 20-22 22 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chievo två vinster och Sampdoria tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Chievo har ordinarie backen Gobbi och ordinarie mittfältaren Hetemaj skadade. Sampdoria har .

Två jämna mittenlag som har lika många poäng i ligan. Chievo är starka defensivt men inte alls starka hemma. Sampdoria är offensivt starka, men det är mest på hemmaplan och på bortaplan så vinner laget väldigt sällan. 1x blir som en helgardering här.

7. Napoli – Torino 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Napol har tre raka vinster och sex raka utan förlust. Torino har två raka förluster och fyra vinster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Napoli har fem raka utan förlust. 5 senaste borta matcherna: Torino har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Napoli 4, 9 4 3, 32-15 31 poäng. Torino 8, 7 4 5, 32-22 25 poäng.

Inbördes möten: På de sju senaste mötena så har Napoli sex vinster och Torino en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Napoli har anfallaren Milik skadad och frågetecken för viktiga backen Koulibaly. Torino har viktiga mittfältaren Obi och två reserver skadade.

Två målglada lag och alla räknar med en målfest som Napoli kommer att vinna. Hade inte Torino varit svaga på bortaplan så skulle jag ta med krysset, men ettan spikas till något för höga 74%. Tänk på att Torino brände rätt mycket krut på derbyt senast mot Juventus, kan vara lite slitna.

8. Lazio – Fiorentina 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Lazio har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Fiorentina har tre raka 2-1 vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Lazio förlorade senast, innan hade laget fyra raka utan förlust. 5 senaste borta matcherna: Fiorentina har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Lazio 5, 9 4 3, 29-17 31 poäng. Fiorentina 7, 7 5 4, 24-18 26 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Lazio fyra vinster och Fiorentina en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Lazio har viktiga mittfältaren Parolo avstängd och förstemålvakten Marchetti och backen Patric skadade och frågetecken för viktiga mittfältaren Biglia. Fiorentina har viktiga backen Salcedo och viktiga mittfältaren Badelj avstängda och viktiga mittfältaren Valero och anfallarna Babacar och Toledo skadade.

Ett Lazio som verkar göra en stark säsong och jagar topplagen febrilt, är alltid svårslagna hemma. Fiorentina är strax bakom Lazio men är för ojämna för att komma ikapp Lazio och övriga topplagen. Ettan spikas till fina 48%, men på de större systemen så skulle jag chansa med tvåan som ett roligt drag.

9. Genoa – Palermo 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Genoa har två vinster och två förluster på de sex senaste. Palermo har sex raka förluster.

5 senaste hemma matcherna: Genoa har fem raka utan förlust. 5 senaste borta matcherna: Palermo har fyra raka förluster

Liga placering: Genoa 10, 6 5 5, 18-17 23 poäng. Palermo 20, 1 3 12, 11-31 6 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Genoa en vinst och Palermo två vinster. Genoa har elva raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Genoa har ordinarie anfallaren Pavoletti skadad. Palermo har fem reserver skadade.

Genoa är starka hemma och obesegrade i ligan. Palermo har nio raka förluster. Även om Genoa är ett mediokert mittenlag så ska man vinna över ett Palermo i kris för stunden. Ettan kan vara omgångens starkaste spik till 75%.

10. Ajax – PSV Eindhoven 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ajax har två raka förluster och tre vinster på de sex senaste. PSV har fyra raka utan förlust och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ajax har fem raka vinster. 5 senaste borta matcherna: PSV har tre raka utan vinst och en vinst på de fem senaste.

Liga placering: Ajax 2, 11 3 2, 34-12 36 poäng. PSV 3, 9 6 1, 24-7 33 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ajax två vinster och PSV fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Ajax har viktiga backen Viergever avstängd. PSV har frågetecken för viktiga mittfältaren Guardado.

Två rivaler som gör en ganska dålig säsong än så länge och då ligger lagen ändå tvåa och tre i tabellen och det säger mycket om förväntningarna på dessa två klubbar. Ett som är säkert är att lagen väldigt sällan spelar oavgjort mot varandra. Ajax starka hemma och PSV är obesegrade på bortaplan i ligan. Det känns om om Ajax är lite hetare, speciellt med hemmaplans fördelen. Ettan spikas till fina 47%.

11. Bayer Leverkusen – Ingolstadt 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leverkusen har två raka vinster och två förluster på de sex senaste. Ingolstadt har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leverkusen har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Ingolstadt har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Liga placering: Leverkusen 8, 6 2 6, 21-21 20 poäng. Ingolstadt 17, 2 3 9, 11-24 9 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, två vinster för Leverkusen.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Leverkusen har skador på ordinarie mittfältaren Bender och ordinarie anfallarna Volland och Bellarabi och frågetecken för viktiga backen Wendell och anfallaren Kiessling. Ingolstadt har ordinarie anfallaren Leckie avstängd och frågetecken för viktiga anfallaren Hartmann.

Ett Leverkusen som verkar komma igång även i ligaspelet. Ingolstadt kommer att få det tufft att klara sig kvar, men tog en stark seger över Leipzig senast. Ett normalt Leverkusen kör över ett svagt Ingolstadt, men har lite mer att bevisa innan man kan spika detta lag. Krysset tas med till 13% som en rolig rensare!

12. Marseille – Lille 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Marseille har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Lille har två förluster och tre vinster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Marseille har fem raka utan förlust. 5 senaste borta matcherna: Lille har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Marseille 9, 6 6 5, 18-18 24 poäng. Lille 11, 6 2 9, 17-22 20 poäng.

Inbördes möten: Marseille har fem raka utan förlust, tre vinster och två oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Marseille har ordinarie backen Bedimo, ordinarie mittfältarna Diarra och Cabella skadade. Lille har viktiga mittfältaren Mavuba och anfallaren Mendes skadade och frågetecken för mittfältaren Bissouma.

Två mittenlag som siktar högre än så och det är en viktig match för båda lagen. Marseille är obesegrade hemma och Lille har en vinst på bortaplan i ligan. Marseille kan vara en bra spik till 55%. Jag tar med krysset som en liten säkerhet.

13. Monaco – Lyon 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Monaco har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Lyon har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Monaco har fem raka vinster. 5 senaste borta matcherna: Lyon har tre raka vinster och fem raka utan förlust.

Liga placering: Monaco 2, 11 3 2, 53-16 37 poäng. Lyon 5, 9 1 6, 29-18 28 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Monaco en vinst och Lyon två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Monaco har en skadefri trupp. Lyon har viktiga mittfältaren Tolisso skadad.

Ett Monaco som är på väg att erövra Frankrike, laget är stekheta och har gjort 53 mål på 16 ligamatcher. Lyon kämpar på strax bakom, men är för ojämna för att utmana topplagen denna säsong. Ettan till 56% är omgångens bästa spik.

**

Källa: Tipsmedoss.com


TipsMedOss
Användare
 

Kommentarer

För att kommentera på detta måste du vara inloggad.
Registrera dig här

Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se