Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



» Tillbaka till speltips
Följ rekaren via RSS

Manchester City - Arsenal


Spela!
Datum: Fredag 2023-01-27 21:00
Land: England
Liga: FA Cup
Spel: City över 1.5 mål
Odds: 1.70
Bolag: ComeOn

Rekarens Spelmotivering

FA Cupens fjärde runda bjuder till i form av en supermatch mellan Manchester City och Arsenal. ”Seriefinalen” vi alla gått och väntat på. Otroligt trevliga förutsättningar.

De två bästa lagen i England ställs mot varandra på Etihad Stadium under fredagen där det ska bli superintressant att se egentligen allting med den här fighten. Förvisso FA Cupen och någorlunda tidigt in vilket såklart påverkar inramningen men det är fortfarande en ”seriefinal” och en fight mellan just Arteta och Pep. Trots Arsenals ligaledning, även ett minst sagt intressant test för Artetas Arsenal.

För oavsett hur bra faktiskt Artetas Arsenal har gjort det så här långt den här säsongen, och det ska lyftas, fruktansvärt bra så har de alltså ännu inte gått och vunnit något. Säsongen är lång och man testas på olika sätt i olika skeden av säsongen men vi kan i alla fall så här långt slå fast att Arsenal varit bäst. Det är dock ”enklare” att vara bäst under hösten, det kommer vi inte från och därför kommer det att bli intressant att se hur Arsenal hanterar Man Citys skuggning under våren, fem poäng skiljer lagen åt i Premier League i dagsläget och Arsenal har matchen mindre spelad. Än så länge har de alltså lyckats hålla avståndet, och utökat det men det är först i mars och april testet blir som allra störst – när även pressen blir det.

Till fredagens fight nu dock och enligt rapporter från England kommer vi trots tidigt in i FA Cupen få se Man Citys och Arsenals bästa möjliga elvor bortsett från på målvaktspositionen, här ryktas det om att både Ortega och Turner kliver in men på resterande positioner är det alltså de bästa namnen som lär starta. Kevin de Bruyne och Håland för City bland annat och Ödegaard och Partey för Arsenal, och något säger oss att de här lirarna kommer att gå lika mycket all in för segern här på fredag, som om det vore en avgörande fight i Premier League i maj månad. Hög kvalité kan vi därför förvänta oss att se på banan här och här kommer vi inte från att hemmaplansfördelen väger tungt. Den tror vi fäller avgörandet till slut också, City har gjort 11 mål på sina 3 senaste hemmamatcher och en viss Håland stod för ett hattrick här närmst i helgen, det blir inte lätt att försvara sig mot här på Etihad.

Phil Foden är Manchester Citys enda avbräck inför fredagens möte vilket vi får konstatera är ett välkommet skadeläge, en avgörande förutsättning såklart inför en hektisk period framöver med bland annat Champions League-spel i februari månad. Det ryktas dock att Foden kan vara tillbaka men att det snarare alltså lutar åt att han inte lirar.

Arsenal kommer till spel utan Jesus, Nelson, Elneny och Soares, den förstnämnda närmar sig sakta men säkert en comeback och säga vara tillbaka inom 4-5 veckor. Väl där framme, med brassen tillgänglig igen och med en Trossard och även Kiwior som plockats in i truppen, blir Arsenal tuffa att jaga ikapp för City. Det råder det inga som helst tvivel om.

Här på fredag däremot tänker vi lite annorlunda om det specifika eventet, vi stänger absolut inte dörren för Arsenal här utan är beredda på att de, både kan få till ett omspel och vinna men samtidigt är vi alltså helt övertygade om att Man City åtminstone sätter dit två baljor här hemma på Etihad. Man City över 1.5 mål tycker vi därför är ett fint spel härifrån till 1.70 gånger degen då de gjort otroliga 38 mål på 11 hemmamatcher i Premier League. De har dessutom mäktat med minst två mål mot Arsenal i 10 av de 12 senaste matcherna. Visst är det andra tider i år och Arsenal är bättre, men det är sällan City lämnar banan med färre gjorda mål än två, oavsett motstånd som står på andra sidan – det har bara hänt blott två gånger under säsongen 22/23.

Speltipset blir därför, Man City över 1.5 mål till 1.70 gånger degen hos ComeOn.

-Gå till Inför matchen för mer information om spelet.

-Gå till Nordicbet för att spela & streama matchen.

-Gå till Livescore för liverapport till matchen.

-Gå till Oddsjämförelse för att jämföra och hitta det bästa oddset.

**

Källa: Tipsmedoss.com


TipsMedOss
Användare
 

Kommentarer

För att kommentera på detta måste du vara inloggad.
Registrera dig här

Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se