Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



» Tillbaka till speltips
Följ rekaren via RSS

Spanien - Sverige


Spela!
Datum: Söndag 2018-01-28 20:30
Land: Kroatien
Liga: EM
Spel: 2
Odds: 3.05
Bolag: Bethard

Rekarens Spelmotivering

Sverige - Spanien spelar idag söndag 28 januari final i Handbolls-EM 2018!

Sverige som ju har ett ganska obeprövat landslag ska spela en stor mästerskapsfinal ikväll, vem hade kunnat tro detta för en vecka sedan? Vi har väntat 16 år på att få se Sverige spela en final i Handbolls-EM och då 2002 slog Sverige Tyskland i en gastkramande tillställning som avgjordes först efter förlängning. Nu är det alltså dags igen och idag står ett rutinerat Spanien för motståndet. Innan du ser finalen Sverige-Spanien kan du också titta på bronsmatchen mellan Danmark och Frankrike. Många trodde att det skulle vara precis den omvända ordningen, där favoriterna Danmark och Frankrike skulle spela final och Sverige skulle få möta Spanien i en bronsmatch, men så blev det ju som sagt inte. Och det är vi svenskar superglada för! För nu vill vi naturligtvis att Sveriges bragd ska bli fullständig som den blir om vi tar ett EM-Guld idag.

Sveriges herrlandslag i handboll har tidigare i historien spelat totalt fyra EM-finaler i handboll, 1994, 1998, 2000, 2002 och vunnit allihop! Spaniens herrlandslag i handboll har också spelat exakt fyra EM-finaler tidigare men där har det istället blivit idel förluster, 1996, 1998, 2006 och 2016. Ska det bli femte gången gillt för Spanien eller ska Sverige bärga sin femte EM-titel ikväll?

Sverige vann sin semifinal över Danmark på ett enastående sätt och för de flesta totalt överraskande. Det ”nya” Svenska handbollslandslaget gjorde visserligen en mycket fin insats i Handbolls-VM för herrar 2017 där Sverige slutade sexa, men inte trodde vi väl att Sverige skulle spela EM-final idag. Bragd skrek många efter segern över Danmark vilket vi är benägna att hålla med om. Danmark som är regerande Olympiska Mästare i handboll vann då OS-guldet efter finalseger över Frankrike. Inte skulle Sverige ha en chans mot detta Danmark som visat upp få svaghetstecken under EM-turneringen. Men det gick mycket tack vare ett starkt lagarbete tillsammans med enstaka personers topprestationer där den svenska målvakten Andreas Palicka med sin 40%:iga räddningsstatistik i målet kanske var den främsta.

Visst var vi många som skrek för full hals av irritation och besvikelse när Sverige med ett måls ledning 28-27 och med sekunder kvar av matchen är i anfall och då skjuter i utsidan av Danmarks målstolpe, varvid danskarna kontrar blixtsnabbt och skjuter in 28 lika med knappa sekunden kvar.

Inte heller trodde i alla fall jag att Sverige så skulle orka lyfta sig efter att ha varit i ledning i större delen av semifinalmatchen. Men som svenskarna krigade till sig segern på övertid där ett nästintill stillastående jämfotahopp-mål av Linus Arnesson avgjorde matchen som slutade 35-34 till Sverige. Vild segerglädje förstås och det skrik av besvikelse man uppbringade ca 10 minuter tidigare hade nu bytts ut till segervrål!

Det var inte bara Sverige som gjorde en enastående insats i EM-semifinalen. Även dagens finalmotståndare Spanien överraskade de flesta när de slog favoriten Frankrike, även om det inte var lika stor överraskning som Sveriges seger över Danmark.

Något mer som i alla fall vi tyckte var riktigt kul var att vårt speltips inför Danmark - Sverige gick in där vi kammade hem 11 gånger pengarna på spelet oavgjort vid full tid (ordinarie tid).

Sverige får i finalen mot Spanien tyvärr klara sig utan de båda högerniorna Johan Jakobsson och Albin Lagergren som tvingats lämna truppen på grund av hjärnskakningar. Det är såklart stora avbräck för Sverige men som även i semifinalen mot Danmark fick klara sig utan duon, så ingen skillnad där alltså. Men en skillnad har vi trots allt jämfört med semin, och det är att Simon Jeppsson som mot Danmark var borta på grund av sjukdom nu är ”fit for fight” mot Spanien. Glädjande tycker vi då all kraft behövs för denna sista kraftmätning i Handbolls-EM. Nu är det EM-Guld som gäller och vi tror faktiskt att Sverige fullbordar bragden med en finalvinst över Spanien.

Speltips: Sverige vinner över Spanien
Odds: 3,05 @ Bethard
Insats: Medel
Datum: 2018-01-28 (söndag 28 januari)
Avkast: 20:30

-Gå till Unibet för att spela & streama matchen.

-Gå till Livescore för liverapport till matchen.

-Gå till Oddsjämförelse för att jämföra och hitta det bästa oddset.

**

Källa: Svensktspel.nu


SvensktSpel
Användare
 

Kommentarer

För att kommentera på detta måste du vara inloggad.
Registrera dig här

Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se