Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



» Tillbaka till speltips
Följ rekaren via RSS

Skytteligavinnare säsong 2017/18 i Primera División


Spela!
Datum: Söndag 2017-08-20 20:15
Land: Spanien
Liga: Primera División
Spel: Messi
Odds: 2.20
Bolag: bet365

Rekarens Spelmotivering

Tillbaka från en kortare semestertripp och hinner med att reka några dagar innan jag tar flyget mot varmare breddgrader. Jag inleder med att droppa ett långtidsspel för omväxlingens skull.

Det har i dagarna blivit mer eller mindre klart att rekordaffären “Neymar till PSG” är i hamn. Lionel Messi har tagit farväl av sin kompanjon via Instagram och många medier uppger att läkarundersökningen är genomförd. Även Neymars agent - Wagner Ribeiro - har bekräftat att en affär kommer äga rum. I onsdags twittrade han ut en bild från Paris och affären väntas bli officiell under morgondagen. Transfersumman landar på brutala 2,2 miljarder kronor, men inräknat även skattekostnader och lön så hamnar totalsumman på drygt 5 miljarder kronor. Det kommer bli den dyraste övergången någonsin med stor marginal.

Man spekulerar i att Neymar vill vara stjärnspelare i laget och inte fortsätta springa “under Messis skugga” tillsammans med en gigantisk lön som största orsaken för flytten. Personligen anser jag att de astronomiska summorna som numera finns i fotbollen är alldeles för höga, och även om jag förstår Neymars resonemang så tycker jag det är lite tråkigt med “lojaliteten” i dagens fotboll.

Med Neymar borta så kommer Barcelona definitivt försöka värva in en eller två kompetenta ersättare. Coutinho, Griezmann, Dembele, Hazard och Dybala är en handfull av de spelare som ryktats dit. Att hitta en “ny Neymar” kommer dock inte vara möjligt, precis som det inte var möjligt att hitta en “ny Xavi”. Utan Neymar tappar Barcelona inte bara 105 mål och 60 assists på 186 matcher, utan även en rejäl nyckelspelare i anfallspelet - tekniskt briljant och en av världens bästa i 1mot1-spelet och i trånga ytor. Neymar var otroligt värdefull i sin förmåga på att skapa chanser åt sina medspelare. Trots detta tror jag alltså att Messi vinner skytteligan i 2017/18 års upplaga av Primera Division.

Under Luis Enrique och tillsammans med Neymar har Messi fått otroligt stor tillåtelse att droppa ned som någon central mittfältare och hämta boll djupt. Han har alltid haft något av en “fri roll” (även om han ofta utgår från högerytter-positionen) men tendensen har varit att han flyttats ner något i banan med Neymar och Suarez. Utan den brasilianska stjärnan så tror jag Messi återigen flyttas upp lite och kommer få ta betydligt större ansvar framåt.

Statistiken talar också för att Messi gör fler mål när han måste ta större ansvar. Vi har gång på gång sett hur Messis kliver fram och avgör stora matcher, men siffrorna visar även hur Messis målsnitt ökar när någon ur MSN (Messi-Suarez-Neymar) inte närvarar.

Mål per match för Messi när alla ur MSN spelar: 0,87
Mål per match för Messi när Neymar/Suarez saknas: 1,19

Hur konstigt det än verkar har Barcelona också gjort fler mål per match när någon ur MSN saknas (3,0 per match) jämfört med när alla spelar (2,8 per match).

Personligen tror jag att det kommer stå mellan Suarez och Messi. Även fast Ronaldo allt mer rört sig från att vara en vänsterytter till en utpräglad anfallare så har hans målskörd dramatiskt minskat de senaste säsongerna i ligan. Han är nu 32 år fyllda och jag tvivlar på att han når 30+ mål denna säsong i Primera Division. Real har nyligen sålt Morata till Chelsea och letar efter en ersättare då Benzema ofta utsätts för en hel del kritik. Mbappe har ryktats till Real Madrid en längre tid, och även om de senaste ryktena hävdar att Barcelona ser ut att vara närmast så tror jag personligen att han lämnar för Los Blancos. Oavsett så är jag övertygad att Real Madrid kommer hitta en duktig och renodlad anfallare under sommarfönstret.

Ronaldos ligamål de senaste tre säsongerna:

14/15 - 48 st
15/16 - 35 st
16/17 - 25 st

Messis ligamål de senaste tre säsongerna:

14/15 - 43
15/16 - 36
16/17 - 37

Jag tror att Lionel Messi har stor chans att vinna skytteligan för femte gången. Barcelona kommer behöva fler mål av argentinaren denna säsong, och jag tror han kommer leverera. Han är dessutom 2 år yngre än Ronaldo, vilket knappast är en nackdel.

Jag uppskattade till ca 50-55% och tyckte Unibet låg rätt korrekt i sin bedömning med @1.90 i odds. Bet365 erbjuder dock hela @2.20, vilket är alldeles för högt i mina ögon. Jag kniper det innan det ev sänks.

Lycka till vid rygg!

Speltips: Lionel Messi vinner skytteligan
Odds: 2.20 Bet365

**

Källa: Spelsnack.se


Spelsnack
Användare
 

Kommentarer

För att kommentera på detta måste du vara inloggad.
Registrera dig här

Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se