Inför matchen

En bra spelare Ă€r alltid förberedd med all tillgĂ€nglig information - och den sammanstĂ€ller Rekar.se Ă„t dig. LĂ€s mer hĂ€r →

Rekar Challenge
RC Àr en gratistÀvling dÀr du bland annat kan satsa poÀng pÄ utvalda matcher varje dag. LÀs mer hÀr
2023-03-21 - 19:30
Malmö - BrynÀs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
FÀrjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - TimrĂ„

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



Sportbetting pć spelarens egna odds

20 Mar 2020 kl 17:45, RekarGÄ till bloggen - Följ via RSS

De allra flesta, nybörjare som erfarna, anser nog att de har en tydlig uppfattning om vad sportbetting innefattar. Betting är det engelska ordet för vadhållning och det är en benämning som används allt oftare i Sverige. Enkelt förklarat innebär det att spelaren ingår ett vad med ett spelbolag om att en händelse kommer att inträffa, t.ex. att ett lag kommer att vinna en match.

 

Betting har däremot blivit allt mer omfattande sedan det blev vanligare att spela nätet. Listan över sporter och spelformer har blivit längre. Det går lika enkelt att betta på en asiatisk fotbollsliga som på en nationell. I vissa fall går det till och med att streama matcherna och tävlingarna direkt via bettingsidan. I de flesta fallen är det spelbolagen som bestämmer oddsen för varje spel, men inte alltid. Det finns bettingformer där det är spelarna som sätter sina egna odds.

 

Hur spelbolagen bestämmer oddsen

 

Det är viktigt att komma ihåg att höga odds innebär en mindre sannolik utkomst. Det är istället låga odds som visar vem eller vilka som är förhandsfavoriter. Det är upp till varje spelbolag att bestämma sina odds, men de brukar grunda sig på samma faktorer. Spelbolagens oddssättare tittar på alltifrån tidigare resultat, motståndare, spelaruppställning och marknadens förväntningar. Exempelvis är oddsen höga, 61.00, för att det svenska herrfotbollslandslaget vinner VM 2022. Detta beror bland annat på att de inte har haft några större framgångar i samtliga mästerskap under 2000-talet. Deras bästa placering är en kvartsfinal från VM 2018. Oddsen är desto bättre för de regerande världsmästarna Frankrike, 6.00. De har blivit världsmästare två gånger och de har tidigare vunnit både EM och OS.  

Källa: Unsplash

 

Spelarnas egna val

 

Om en spelare däremot inte håller med spelbolagens odds innebär det inte att hen får vänta till dess att bättre odds ges vid nästa match. På en spelbörs kan spelare sätta sina egna odds eller spela på andras. En spelbörs delar många likheter med de traditionella oddsspelen hos spelbolagen. Det går fortfarande att betta på flera olika sporter, ligor och spelformer. Det går exempelvis att välja mellan matchodds och resultat efter halvtid etc. Själva plattformen tillhandahålls av spelbolaget, men det är inte mot spelbolaget som spelaren spelar. Det är mot andra spelare. 

 

Förutom att spelare kan välja sina egna odds, är en stor skillnad mellan traditionellt oddsspel och spel på en spelbörs att det går att spela på att något inte ska hända. Spelare kan alltså satsa på ett odds som säger att Sverige inte kommer att vinna hockey-VM när det arrangeras på hemmaplan 2025. Detta kallas för att boka odds. Bokade odds markeras i rosa rutor medan backade odds, det vill säga odds för att ett lag kommer att vinna, markeras i blåa rutor. Eftersom oddsen är fria att sättas efter spelarens egen uppskattning tenderar de att vara högre än spelbolagets. Vid vinst går en liten procentandel till spelbolaget, som avgift för att de tillhandahåller och uppdaterar plattformen.

Källa: Unsplash

 

Betting innebär mer än klassisk vadslagning. Det finns massvis med sporter och spel att välja mellan, och oddsen är upp till varje spelare att bestämma.



Spelbolag

ÅldersgrĂ€ns 18+ Regler & villkor gĂ€ller för samtliga spelbolag.

FÄ ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & HÀmta bonusen hÀr
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - HÀmta hÀr
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - HÀmta hÀr

Vi rekommenderar

VÀlkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet HÀmta den hÀr!
Hos Campobet fÄr du ett gratisspel upp till 120 kr - HÀmta den hÀr!
VÀlj mellan tvÄ bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sÀtt in 100 kr och fÄ 500 kr - HÀmtas hÀr!
Hos betsson fÄr du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - HÀmta den hÀr!
Hos betsafe fÄr du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - HÀmta den hÀr!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rÀttigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se Àr en oberoende webbsida och Àr inte ansluten till nÄgon spelsajt. VÄrt primÀra mÄl Àr att tillsammans med vÄra
anvÀndare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tÀvlingar, bloggar och
dagliga diskussioner pÄ speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
ÅldersgrĂ€ns 18+ Regler & villkor gĂ€ller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se