Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2023-03-21 - 19:30
Malmö - Brynäs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Färjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - Timrå

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



Nya regler i Allsvenskan

08 Jul 2019 kl 22:34, RekarGå till bloggen - Följ via RSS

Nya regler i Allsvenskan

 

När Allsvenskan drog igång efter det traditionella sommaruppehållet den 25 juni behövde spelarna rätta sig efter nya regler som har börjat att gälla för svensk elitfotboll. Regeländringarna är framtagna av International Football Association Board (IFAB) och gäller i hela Europa. Flera av de nya punkterna är förtydligande av tidigare regler och direktiv för vad som gäller vid straffar och byten. Men det har också tillkommit regler som har fått spelare och tränare att protestera och som kan ta tid att vänja sig vid. 

 

IFK Göteborgs lagkapten avstängd

 

Det är sammanlagt 23 punkter som har lagts till i seriefotbollens regelbok och de berör alltifrån hur underställströjor får se ut till vad som gäller för murbildning vid frispark. Det finns förtydligande av hur byte av spelare, straffläggningar och frispark ska genomföras. I de nya reglerna finns numer också direktiv för hur spelarna och lagen ska uppträda på planen. De regler har överlag välkomnats och mest positivt ser man på regeln som förbjuder klungbildning runt domaren och att det är lagkaptenen som ska sköta samtal med domaren. Men i en match mellan IFK Göteborg och Östersund den 29 juni fick det förstnämnda lagets kapten, Lasse Vibe, gult kort för att ha visat dålig respekt mot domaren. Det gula kortet gör att Vibe nu är avstängd under kommande match. 

 

Göteborgstränaren Poya Asbaghi var inte nöjd med domen och kritiserade regeln. Han sa till journalister efter matchen att lagkaptenen måste få prata med domaren och visa känslor. Östersundstränaren Ian Burchnall höll med om att direktiven för samtal med domaren var otydliga. Han påpekade även att det var jobbigt att de måste rätta sig efter nya regler mitt under en pågående säsong. Anledningen till att Vibe tilldelades gult kort var för att domaren ansåg att Vibe med sitt gestikulerande och sitt tal uppförde sig dåligt. Matchen slutade 0-0.

 


 

Jämn ledning

 

IFK Göteborg ligger på en fjärde plats i tabellen medan Östersund ligger på en elfte plats. Malmö FF har en fortsatt ledning och är förhandsfavoriter till att bli svenska mästare i november. Oddsen för att de lyckas spela fotboll i toppklass och vinner Allsvenskan är 1.44. Titelmästarna AIK har tredje bäst odds och ligger för närvarande på en andra plats i tabellen 6 poäng bakom de skånska ledarna. I det senaste mötet mellan de två topplagen slutade matchen oavgjord och det klagades både på domarna och på planen. Enligt tränaren Uwe Rösler skulle Malmö ha haft minst två straffar. Rikard Norling, som är AIK:s tränare, höll med och menade på att AIK skulle ha fått ett bortdömt mål. 

 

 

 

Inga regler gällande planen

 

I ovannämnda match klagades det även mycket på planen på Friends Arena. Gräset var bortom all kritik efter att ledningen valt att inte byta gräsmattan efter en konsert som hölls tidigare i juni. Samtliga spelare kritiserade planen och sa att det var en skam att nationalarenan såg ut som den gjorde. Kanske hade det behövts nya direktiv för hur gräsplanerna ska se ut.

(Källa: Pexels)
 

Det kommer sannolikt att uppstå flera frågetecken och frustration runt de nya reglerna. Men syftet är att de ska förbättra fotbollen, och förhoppningsvis ser vi resultatet av det längre fram på säsongen.



Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.

Få ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & Hämta bonusen här
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - Hämta här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Välkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet Hämta den här!
Hos Campobet får du ett gratisspel upp till 120 kr - Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
Hos betsson får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!
Hos betsafe får du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se