Inför matchen

En bra spelare Ă€r alltid förberedd med all tillgĂ€nglig information - och den sammanstĂ€ller Rekar.se Ă„t dig. LĂ€s mer hĂ€r →

Rekar Challenge
RC Àr en gratistÀvling dÀr du bland annat kan satsa poÀng pÄ utvalda matcher varje dag. LÀs mer hÀr
2023-03-21 - 19:30
Malmö - BrynÀs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
FÀrjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - TimrĂ„

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



Wimbledon final herrar – vad är oddsen?

30 Maj 2019 kl 12:55, RekarGÄ till bloggen - Följ via RSS

Wimbledon är den äldsta tennisturneringen i världen. I år går den av stapeln mellan 1 Juli och 14 Juli. Den prestigefyllda Londonturneringen har spelats sedan 1877 och görs så på gräs. Det är en av fyra Grand Slam-turneringar som spelas varje år och den följs av ett stort antal tittare runtom i världen. Björn Borg är en av de mest ikoniska spelarna som deltagit i turneringen, med fem raka vinster över McEnroe på sjuttiotalet. Det rekordet delar han med nutida suveränen Roger Federer. 

I år är turneringen en kamp mellan tre superstjärnor, om man skall tro oddssättare. Serben Novak Djokic har spelat in mest pengar av alla spelare i världen någonsin och är favorit att knipa årets konservativa turnering. Roger Federer från Schweiz kan aldrig räknas bort i Wimbledon. Hans åtta vinster är flest av alla spelare och spanska Rafael Nadal är en mästare på grus eller gräs och en farlig motståndare sina bästa dagar. En nervkittlande turnering är att vänta.

Wimbledon – tradition, kultur och kamp

Den brittiska tennisturneringen är den äldsta i världen och även en av de mest konservativa. Det fullständiga namnet är ”The Championship Wimbledon”. Det är den kändaste, mest glamourösa och mest prestigefyllda tennisturneringen i världen. Precis som sporten uppfanns, spelas den på gräs sedan 1877. Det är the All England Lawn Tennis and Croquet Club som står för värd på eventet och prispengarna förra året uppgick till 2.2 miljoner GBP.

Björn Borg är mesta svenska vinnare med fem segrar i rad. Men han är inte ensam blågul spelare att göra väl ifrån sig på tävlingen. Stefan Edberg har två vinster 1988 och 1990 då han slog tyska superspelaren Boris Becker. 

Det finns en hel del annorlunda traditioner som är ovanliga. Bland annat måste alla spelare bära vita kläder, även om vissa färger är tillåtna numer. Det gäller alla. Federer blev varnad för att han hade färg på sina sulor på skorna. 

Det finns en kö för de åskådare som inte har biljett. Precis som vid stora filmpremiärer är det ett spektakel i sig och numer övernattar många för att nypa de sista biljetterna. 

Jordgubbar och grädde är standard på turneringen. Det finns en hel del historier om varför det är så, bland annat berättas att plogen som används för att hålla gräset i trim gick sönder, varpå arrangörerna bestämde sig för att sälja en rödvit kopp för en avgift. Oavsett hur det står till med den saken är kombinationen ett stående inslag på världens mest förnämsta tennisturnering. 

 

Novak Djokovic – rankad nummer ett i världen

Novak Djokovic är från Serbien och har en gedigen meritlista. Han är rankad nummer ett av Association of Tennis Professionals (ATP) och ett odds på 2.5 att ta hem The Championship, Wimbledon. Herrspelaren är född 1987 i Belgrad men bor till vardags i Monaco. Han blev rankad etta i världen redan 2013 efter en makalös vinst över Rafael Nadal på Wimbledon det året. Serben har vunnit femton Grand Slam-turneringar och spelat in mest pengar av alla tennisspelare i världen – någonsin. 

Djokovic spelar med höger hand och har en dubbelfattad backhand som sprider skräck. Han är otroligt duktig på att returnera hårda servar långt ner på banan och använder rörelse för att vara på rätt plats på rätt tid. Det spelar ingen roll vilket underlag Novak spelar på, han spelar väl, glider och slår tillbaks även hårda forehans med en dubbel backhand. Det finns få svagheter att lyfta fram. Hans servar kan dock utvecklas och han är bitvis obekväm med skott som går över huvudet.

"Novak Djokovic" (CC BY-SA 2.0) by Carine06

 

Meste Wimbledonvinnaren Roger Federer kan aldrig räknas bort

Den trettiosjuåriga spelare som vunnit flest titlar på Wimbledon kommer från Basel i Schweiz. Totalt har det blivit åtta åtråvärda segrar för Roger Federer i den klassiska turneringen, varav fem i rad. Senaste vinsten var 2017. Om tennisspelaren har möjlighet att vinna i år återstår att se, men enligt 888  betting och odds på tennis ligger oddsen på 4.5 i nuläget. Federer är rankad nummer 3 i världen av ATP och 20 stycken Grand Slam vinster, vilket är rekord. Han ligger på andra plats i inspelade pengar – 121 954 063 dollar. Federer och Djokovic är den enda två spelarna som vunnit tvåsiffrigt på hårt underlag.

Skulle man räkna upp alla styrkor hos Federer skulle det bli en lång text. Han är högerhänt och använder en enhandsbackhand med toppspinn. Schweizaren är en komplett tennisspelare som framhävs av en bländande forehand och en knivskarp serve. Han rör sig väl och hans glidande spelstil är både vacker och effektiv. Suveränen har en sällan skådad tävlingsmentalitet och är som bäst när det gäller allra mest. Men han är inte perfekt. Han är relativt långsam, något som blivit allt tydligare i takt med att han blir äldre.

"Roger Federer – Wimbledon 2009" (CC BY-SA 2.0) by alphababy

 

Rafael Nadal är en grusspecialist från Spanien

Rafael Nadal Parera är född 1986 och den bästa grusspelaren genom alla tider. Den spanska spelaren växte upp i Manacor på Mallorca. Han har vunnit sjutton stycken Grand Slam, en siffra som bara Federer slår. Hans elva vinster på Roland Garros i Paris är rekord. Det är det mesta en spelare vunnit en turnering. Nadal är rankad som nummer två i världen av ATP och 2008 var den siffran nummer ett. Två os-guld från två olika olympiska spel är anmärkningsvärt. Ett guld var singel och ett var dubbel. Totalt har spanjoren spelat in 106 957 186 dollar under sin karriär, som är långt ifrån över.

Den vänsterhänta spelaren använder den dubbelfattad backhand även om han föddes som högerhänt. Det gör honom extra farlig. Hans svingande forehand piskar bollen och ger honom en extra dimension att utnyttja i hans långa spel. Nadal är mentalt stark och tiltar sällan, han tävlar om varje boll som att det vore den sista. Kombinerat med bra rörelse, snabbt fotarbete och tung framåt-spinn på sina bollar är det inte konstigt att han är en fruktad motståndare. Han arbete framme vid nätet är av högsta klass. Det går att hitta svagheter om man tittar nära nog. Hans serve vinner en stor majoritet av alla bollar, men när spelare satsar på en hård retur finns det möjlighet att knipa enkla poäng mot en av världens bästa.

 

"IMG_4843" (CC BY-ND 2.0) by Marianne Bevis

 



Spelbolag

ÅldersgrĂ€ns 18+ Regler & villkor gĂ€ller för samtliga spelbolag.

FÄ ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & HÀmta bonusen hÀr
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - HÀmta hÀr
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - HÀmta hÀr

Vi rekommenderar

VÀlkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet HÀmta den hÀr!
Hos Campobet fÄr du ett gratisspel upp till 120 kr - HÀmta den hÀr!
VÀlj mellan tvÄ bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sÀtt in 100 kr och fÄ 500 kr - HÀmtas hÀr!
Hos betsson fÄr du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - HÀmta den hÀr!
Hos betsafe fÄr du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - HÀmta den hÀr!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rÀttigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se Àr en oberoende webbsida och Àr inte ansluten till nÄgon spelsajt. VÄrt primÀra mÄl Àr att tillsammans med vÄra
anvÀndare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tÀvlingar, bloggar och
dagliga diskussioner pÄ speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
ÅldersgrĂ€ns 18+ Regler & villkor gĂ€ller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se