Inför matchen

En bra spelare Ă€r alltid förberedd med all tillgĂ€nglig information - och den sammanstĂ€ller Rekar.se Ă„t dig. LĂ€s mer hĂ€r →

Rekar Challenge
RC Àr en gratistÀvling dÀr du bland annat kan satsa poÀng pÄ utvalda matcher varje dag. LÀs mer hÀr
2023-03-21 - 19:30
Malmö - BrynÀs

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
FÀrjestad - Frölunda

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
Örebro - TimrĂ„

   

Spelstopp passerat
2023-03-21 - 19:00
AIK - MoDo

   

Spelstopp passerat
VAR UPPDATERAD



En överblick över den svenska sportbettingmarknaden 2018

01 Jan 2019 kl 21:48, RekarGÄ till bloggen - Följ via RSS

En överblick över den svenska sportbettingmarknaden 2018

Sverige är en sportande nation. Det nationella intresset för sport i alla dess formerär en del av vår kultur, och det är något som märks av i statistiken över ungdomars intressen och fritidssysselsättningar. Sju av tio svenska barn mellan 12–15 år idrottar i en klubb eller förening, och femtio procent av alla 16–18-åringar utövar någon form av sport. Även om färre sportar i en klubb eller förening i vuxen ålder hänger intresset för sport kvar. Vad gör man med ett sportintresse utan att utöva sporten? Man följer ligor, fördjupar sig i resultattabeller och engagerar sig som fan. Men man kan också krydda intresset med sportbetting, en marknad som vuxit sig stark i Sverige under de senaste åren.

Om man tittar på hur omsättningen för sportbetting har utvecklats under de senaste åren är det enkelt att förstå att populariteten i spelformen har ökat, både hos aktörer med svenskt tillstånd och hos aktörer utan svenskt tillstånd. Sportbetting, eller vadhållning som det också kallas, är den absolut populäraste spelformen online i Sverige – år 2017 utgjordes 42% av allt spelande online av olika typer av vadhållning. Med vadhållning menas att man satsar pengar på ett speciellt utfall av en händelse i framtiden. Det kan till exempel vara vilket fotbollslag som vinner en match, vilken häst som springer snabbast i ett travlopp eller vilken e-sportare som tar hem första rundan.

Anledningarna till varför intresset för vadhållning har ökat är många. En tydlig aspekt är tillgängligheten. I detta fall kan begreppet tillgänglighet ses ur flera perspektiv. För det första är det idag enklare att ta del av sporterna i sig. Du behöver inte åka till en stor arena för att ta del av Fotbollsallsvenskan, utan kan istället köpa ett abonnemang och se alla matcher på datorn. Om du inte vill göra det är antalet professionella bloggare och filmskapare på Youtube som vill guida dig genom årets säsong många – och det finns tillgängligt helt gratis. Det andra att beakta när det kommer till tillgänglighet är utbudet av aktörer online som erbjuder sportbetting och vadhållning av olika slag. Chansen att vinna stora pengar tack vare konkurrensen mellan de många olika spelbolagen lockar. Live betting på nätet hos populära spelbolag har mycket inflytande på marknaden. En tredje aspekt av tillgängligheten består av att vi ständigt är uppkopplade. Numera finns spelmöjligheterna med oss hela tiden och det är enkelt att öppna en app på sin smartphone för att spela på helgens stora match när man till exempel väntar på bussen eller på att pastan ska koka färdigt.

Trenden lär inte dö ut framöver. Den svenska spelmarknaden förändras mycket under 2019 i och med den nya spellagstiftningen. Redan från den 1 januari har en lång rad spelbolag beviljats licens för att bedriva spelverksamhet i Sverige och en majoritet av de som redan har godkänts sysslar med bland annat just vadhållning. Bland de mest populära sporterna att satsa pengar på hittar vi fotboll. Med tanke på att det är en av de mest populära sporterna i hela världen, och den utan tvekan mest populära sporten i vårt avlånga land, är det inte konstigt att det är en populär bettingsport. Premier League, Champions League, Allsvenskan, Superettan, La Liga – spännande matcher att satsa pengar på råder det ingen brist på. Även ishockeyn tillhör svensk sporttradition, och även här ser vi en utveckling på marknaden för sportbetting. Både den svenska hockeyligan SHL, och den nordamerikanska ligan NHL är populära i bettingsammanhang. Utöver dessa självklara favoritsporter är även golf, tennis, UFC och uppstickaren eSport populära på onlinebettingmarknaden. 

 

Det är mycket som talar för att marknaden för vadhållning och sportbetting i Sverige kommer att fortsätta att växa under de kommande åren. Kombinationen mellan den nya spellagstiftningen som framtiden bär, och den tekniska utvecklingen som hittills har fört intresset framåt, kan vi förvänta oss att spelandet online kommer att fortsätta att utvecklas. Att det har börjat bli en självklar del av svensk sportkultur att spela på resultat i olika matcher bidrar till att öka intresset för spelformen – det ska vara både kul och spännande att titta, och vetskapen att några smart satsade tior snabbt kan förvandlas till en helkväll med gänget efter matchen lockar många.



Spelbolag

ÅldersgrĂ€ns 18+ Regler & villkor gĂ€ller för samtliga spelbolag.

FÄ ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins hos Nordicbet - Registrera dig & HÀmta bonusen hÀr
Betinia Erbjuder alla nya kunder ett gratisspel - upp till 120 kr - HÀmta hÀr
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - HÀmta hÀr

Vi rekommenderar

VÀlkomstbonus! 100% upp till 5000 kr hos Fastbet HÀmta den hÀr!
Hos Campobet fÄr du ett gratisspel upp till 120 kr - HÀmta den hÀr!
VÀlj mellan tvÄ bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sÀtt in 100 kr och fÄ 500 kr - HÀmtas hÀr!
Hos betsson fÄr du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - HÀmta den hÀr!
Hos betsafe fÄr du ett gratisspel upp till 500 kr samt 100 freespins - HÀmta den hÀr!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rÀttigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se Àr en oberoende webbsida och Àr inte ansluten till nÄgon spelsajt. VÄrt primÀra mÄl Àr att tillsammans med vÄra
anvÀndare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tÀvlingar, bloggar och
dagliga diskussioner pÄ speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
ÅldersgrĂ€ns 18+ Regler & villkor gĂ€ller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se