Hämta en bonus upp till 1000 kr hos Bethard! Klicka här

Inför matchen

En bra spelare är alltid förberedd med all tillgänglig information - och den sammanställer Rekar.se åt dig. Läs mer här →

Rekar Challenge
RC är en gratistävling där du bland annat kan satsa poäng på utvalda matcher varje dag. Läs mer här
2020-07-04 - 17:00
Celta Vigo - Betis

   

2020-07-04 - 18:30
Wolves - Arsenal

   

2020-07-04 - 19:30
Valladolid - Alaves

   

2020-07-04 - 21:45
Lazio - Milan

   

VAR UPPDATERADAtt betta på schack

Följ via RSS

17 Apr 2020 kl 17:13, Rekar

"ChessSet" by Alan Light (CC BY-SA 3.0)

Intelligens, strategitänk och förmågan att beakta många olika faktorer. Det är vad som krävs för att lyckas att betta på schack. Vill du lära dig mer om schack-betting, då har du kommit rätt.

Schack är hör inte till vanligheterna i bettingsammanhang men faktum är att det här är en spelform som garanterat är på frammarsch. Det handlar ju om ett komplext strategi- och brädspel som är väldigt spännande. I de stora tävlingarna möts några av de allra främsta spelarna - och hög nivå av både spänning och underhållning kan definitivt utlovas. Vad är då viktigt att tänka på för den som vill betta på schackspel? Vi ger dig grunderna som du behöver kunna för att bli en vinnare när damen slår ut de andra spelpjäserna.

Stolta traditioner 

Få känner till att det första världsmästerskapet i schackspel hölls redan under 1800-talet. Tävlingsformen har förändrats mycket sedan dess och schack växer, även om man i utbudet på dagens spelsidor ofta finner spel som bets och casino. Däremot har allt fler spelare upptäckt tjusningen med att försöka förutspå vinnarna i de exklusiva turneringarna, och samma sannolikhetslära och oddsuträkning som används för att exempelvis förutspå vilket nummer som en roulettkula kommer att stanna på, kan anammas i schack. 

Viktiga faktorer för att lyckas

Hur funkar det då att betta på schack? Hur ser till exempel oddsen ut? Man kan säga att oddsen i schack på många sätt liknar traditionella odds. Det finnas alltså fler olika marknader att spela på. Du kan satsa på allt från spelets vinnare till enskilda spelares personliga placeringar i turneringarna. Dessutom är det faktiskt möjligt att göra satsningar på mer specifika händelser i tävlingen, till exempel vilket drag som en spelare kommer att göra.

En strategi för att vinna 

Schack kräver att spelarna har en riktigt bra strategi  - men hur ska du som bettar själv tänka strategiskt för att få bästa möjliga utfall? Det finns flera olika vägar att gå. 

Du kan till exempel välja att söka svar på frågorna via matematiken. Har du ingen lust att studera fem år på universitet så finns det forskare som gjort jobbet åt dig. De visar att det är alltid är viktigt att betrakta stängningsoddset då man ska sätta sitt bet och dessa mekanismer gäller även i schack.

De stora mästarna möts

 

"Bundesarchiv" by Ulrich Kohls (CC BY-SA 3,0)

Det är även viktigt att du förstår själva schackspelet. Grunden i spelet är att flytta pjäserna över det kvadratiska brädet med 8x8 rutor. Det gäller att alltid kunna planera flera steg framåt, och försöka förstå vilka konsekvenser olika drag kan få. Tidernas mest spännande match gick i Reykjavik 1972 då  amerikanen Bobby Fischer och ryssen Boris Spasskij gjorde upp om VM-titeln. Detta mästarmöte bevisar att schack är en av de mest spännande spelformerna som finns.


Kommentera (0)

Sportbetting på spelarens egna odds

Följ via RSS

20 Mar 2020 kl 17:45, Rekar

De allra flesta, nybörjare som erfarna, anser nog att de har en tydlig uppfattning om vad sportbetting innefattar. Betting är det engelska ordet för vadhållning och det är en benämning som används allt oftare i Sverige. Enkelt förklarat innebär det att spelaren ingår ett vad med ett spelbolag om att en händelse kommer att inträffa, t.ex. att ett lag kommer att vinna en match.

 

Betting har däremot blivit allt mer omfattande sedan det blev vanligare att spela nätet. Listan över sporter och spelformer har blivit längre. Det går lika enkelt att betta på en asiatisk fotbollsliga som på en nationell. I vissa fall går det till och med att streama matcherna och tävlingarna direkt via bettingsidan. I de flesta fallen är det spelbolagen som bestämmer oddsen för varje spel, men inte alltid. Det finns bettingformer där det är spelarna som sätter sina egna odds.

 

Hur spelbolagen bestämmer oddsen

 

Det är viktigt att komma ihåg att höga odds innebär en mindre sannolik utkomst. Det är istället låga odds som visar vem eller vilka som är förhandsfavoriter. Det är upp till varje spelbolag att bestämma sina odds, men de brukar grunda sig på samma faktorer. Spelbolagens oddssättare tittar på alltifrån tidigare resultat, motståndare, spelaruppställning och marknadens förväntningar. Exempelvis är oddsen höga, 61.00, för att det svenska herrfotbollslandslaget vinner VM 2022. Detta beror bland annat på att de inte har haft några större framgångar i samtliga mästerskap under 2000-talet. Deras bästa placering är en kvartsfinal från VM 2018. Oddsen är desto bättre för de regerande världsmästarna Frankrike, 6.00. De har blivit världsmästare två gånger och de har tidigare vunnit både EM och OS.  

Källa: Unsplash

 

Spelarnas egna val

 

Om en spelare däremot inte håller med spelbolagens odds innebär det inte att hen får vänta till dess att bättre odds ges vid nästa match. På en spelbörs kan spelare sätta sina egna odds eller spela på andras. En spelbörs delar många likheter med de traditionella oddsspelen hos spelbolagen. Det går fortfarande att betta på flera olika sporter, ligor och spelformer. Det går exempelvis att välja mellan matchodds och resultat efter halvtid etc. Själva plattformen tillhandahålls av spelbolaget, men det är inte mot spelbolaget som spelaren spelar. Det är mot andra spelare. 

 

Förutom att spelare kan välja sina egna odds, är en stor skillnad mellan traditionellt oddsspel och spel på en spelbörs att det går att spela på att något inte ska hända. Spelare kan alltså satsa på ett odds som säger att Sverige inte kommer att vinna hockey-VM när det arrangeras på hemmaplan 2025. Detta kallas för att boka odds. Bokade odds markeras i rosa rutor medan backade odds, det vill säga odds för att ett lag kommer att vinna, markeras i blåa rutor. Eftersom oddsen är fria att sättas efter spelarens egen uppskattning tenderar de att vara högre än spelbolagets. Vid vinst går en liten procentandel till spelbolaget, som avgift för att de tillhandahåller och uppdaterar plattformen.

Källa: Unsplash

 

Betting innebär mer än klassisk vadslagning. Det finns massvis med sporter och spel att välja mellan, och oddsen är upp till varje spelare att bestämma.


Kommentera (0)

Allsvenskan 2020 - vi besvarar frågor som rör den svenska fotbollsfesten

Följ via RSS

31 Jan 2020 kl 16:01, Rekar

Bild: Unsplash

Det svenska fotbollsåret drar inom kort igång på riktigt, när Allsvenskan 2020 startar om ungefär två månader, närmare bestämt den 5 april. Vilken klubb presterar på topp i år? Hur ser formen för favoritspelarna ut denna säsong? Och var kan man streama fotbollsmatcherna? Frågorna inför årets Allsvenskan är många!

Hur mår lagen inför Allsvenskan 2020?

Förra året var det som bekant klubben Djurgården IF som tog hem segern i mästerskapen. Totalt sett har Djurgården IF sedan tidigare tagit 8 segrar, vilket gör laget ordentligt vasst i sammanhanget. Tätt efter syntes klubbarna Malmö FF, Hammarby IF och AIK, som även dem levererade mycket bra prestationer totalt sett. Spekulationerna inför kommande säsong skiljer sig, och här blir det förstås intressant att kolla på de individuella spelarnas tidigare prestationer och potentiell dagsform. Exempelvis så är Svante Ingesson klar till Kalmar IF, och efter sin tid i italienska Udinese verkar han mer taggad än någonsin. Kanske kan han liva upp stämningen i laget? Andra namn som blir intressanta att hålla ögonen på är Pauliho, som blivit klar till Hammarby och går in som ersättare för Nikola Djurdjic. Även Mohamde Buya Turay i Djurgårdens IF har höga förväntningar på sig, denna spelare toppade nämligen listan över bästa målskytt under föregående års Allsvenskan, det med 15 mål. På denna lista syntes även Robin Söder (IFK Göteborg) och Muamer Tankovi? (Hammarby IF) som bägge landade på 14 mål under mästerskapet föregående år.

Även om tidigare års resultat och prestationer kan vara en indikator kring tänkbara förutsättningar inför Allsvenskan 2020, där det förstås viktigt att hålla sig uppdaterad kring vad som sker i fotbollsvärlden. För maximalt engagemang i Allsvenskan är det fördelaktigt att inför matcherna göra research kring faktorer som spelarnas dagsform och aktuella matchresultat. I sådan kontext presenteras ofta sportnyheter, aktuella odds och spekulationer kring matcher, som kan vara till nytta vid betting. Genom att läsa nyheter som rör Allsvenskan, där läsaren kan ta del av aktuella skador, fotbollsframgångar och klubbarnas nyförvärv anser många att det blir extra spännande att följa mästerskapen och andra fotbollsturneringar, antingen skrikandet på arenan, eller i sammanhang av live betting och oddsspel.

Bild: Unsplash

Var kan jag kolla på Allsvenskan?

Det bästa sättet att uppleva Allsvenskan på, är förstås att vara på plats när matcherna äger rum. Nyligen gick man ut med ett fullständigt spelschema för Allsvenskan där matcher sker i 30 omgångar från och med den 5 april till och med den 8 november. Notera att datum och tider som anges i spelschemat kan komma att förändras något över tid. Har du möjlighet att uppleva fotbollsfesten IRL bör du se till att planera in en och annan resa som tajmar med spelschemat. Har du tur så spelas någon match på en plan nära dig! Föredrar du att kolla på matcherna hemifrån, kanske (och förslagsvis) med ett gäng andra fotbollstokiga vänner, är möjligheterna till streaming av Allsvenskan goda. I år sänds matcherna på både Dplay och Cmore. Glöm inte skriva in datumen för ditt favoritlag i kalendern!

Peppen inför Allsvenskan 2020 är enorm! Det blir spännande att se om Djurgården IF försvarar titeln även i år, eller om någon av de andra favorittippade lagen kammar hem segern.


Kommentera (0)

Så använder man en bettingbonus

Följ via RSS

10 Jan 2020 kl 13:01, Rekar

Bettingbonusar är ett bra sätt att starta sitt spelande på, inte minst då dessa ger dig mer för dina pengar. Samtidigt öppnar dem upp möjligheten för att prova på lite olika odds och sporter. Det här är perfekt för den som vill satsa på sporter eller e-sport, men som kanske inte är så värst van vid det ännu.

Hur man använder bonusar

Det är samtidigt viktigt att man sätter sig in i hur dessa bonusar fungerar och hur du faktiskt använder oddsbonusar, så att du inte blir besviken eller går miste om något. Det är inte så svårt som man kanske först tror.

Nedan kan du läsa på mer om dessa och hur du går tillväga för att hitta en lämplig bettingbonus, hur du aktiverar den och vad du bör tänka på innan du börjar spela för pengarna. 

Bettingbonusar och hur du hittar dem

Bettingbonusar kan komma i flera olika former beroende på erbjudandet. En vanlig variant är att du får en extra summa för din insats, exempelvis att de dubbla din första insättning. Men det kan också handla om att du får en fri insats eller dylikt.

Det finns flera olika sätt att hitta dessa på. Om du redan har en sajt du är aktiv på så bör du först och främst kolla under deras kampanjer, vilket oftast finns på en specifik sida på alla bettingsajter. Där kan du kolla om det finns någon lämplig oddsbonus för dig.

Missa inte jämförelsesajterna

Annars kan du ända dig till olika jämförelsesajter som ofta erbjuder information om nya bettingbonusar och andra trevliga kampanjer. Det här kan vara ett bra förslag om du till exempel letar efter en ny sajt att spela på.

På så vis kan du börja spela på en ny sajt med en bra start. Med bonusen så får du också mer för dina pengar.

En bra oddsbonus ger dig en bättre start på spelandet

Den här sortens bonusar är väldigt viktiga då det ger dig mer utrymme att prova på nya insatser, nya spelkategorier och annat roligt. Det är därför en bra idé att använda sig utav dessa erbjudanden när möjligheten erbjuds.

För att hitta de bästa erbjudanden för just dig är det samtidigt viktigt att du kollar över vilka variationer som finns. Många oddsbonusar har olika specifikationer och det kan därför vara så att en passar bättre för just dig än en annan gör.

Så aktiverar du en bettingbonus

Att aktivera en bonus är ingenting komplicerat. För att komma igång behöver du först hitta det erbjudande som passar dig. Det kan då vara så att du aktiverar det genom din profil på sajten. Då är det oftast bara att trycka på en knapp och sedan så är den aktiverad.

Olika aktiveringssätt

I andra fall kan det istället vara så att spelsajten använder sig utav bonuskoder, som du antingen hittar på sajten eller får via ett mejl från google eller yahoo. Du anger denna kod på din profil, antingen under en specifik sida eller så anger du koden i kassan när du gör en insättning.

För att ta reda på exakt hur du aktiverar en specifik bonus är det viktigt att du noga läser igenom instruktionerna som spelplattformen själva har. Det brukar inte vara något komplicerat och du är allt som oftast igång med bonusen på ett par minuter.

Missa inte omsättningskravet hos oddsbonusar

Något som du framförallt måste titta extra noga på är omsättningskraven som följer med erbjudandet. Det här dikterar hur många gånger värdet av bonusen som du måste spela för, innan du kan ta ut pengarna från sajten. Normala krav på just bettingbonusar skiftar rejält och du vill såklart ha ett så lågt krav som möjligt.

Läsa också igenom villkoren

Om du ska börja använda bettingbonusar är det viktigt att du tittar igenom de olika villkoren som sajten har för varje enskild bonus. I villkoren kan du bland annat läsa om insättningsgränser, tidsbegränsningar för att nyttja din nya oddsbonus och dylikt.

Andra villkor kan diktera hur du får spela. Det är därför väldigt viktigt att läsa igenom allting innan du accepterar några erbjudanden.


Kommentera (0)

EM-odds: Sveriges förberedelser

Följ via RSS

27 Dec 2019 kl 12:00, Rekar

Om nästan exakt ett halvår kommer Europa att sparka igång årets stora fotbollsfest. I totalt tolv städer kommer det att spelas EM-matcher, varav finalfesten kommer att avslutas i sommarheta London den 12 juli. Sverige tog sig vidare genom att sluta som grupptvåa.

 

 

Sett till oddsen är blågult starka kandidater att utmana de största förhandsfavoriterna och ska inte räknas bort i förväg. Under våren kommer de att förbereda sig genom att spela fyra landskamper. Två av motståndarna kan de komma att möta i EM. 

 

Nöjda med grupplottningen

 

Sverige hade turen på sin sida under lottningen. De hade möjligheten att hamna i sin nuvarande grupp, eller i ”dödens grupp”. I den finns tre av de mest ansedda europeiska lagen: EM-mästarna Portugal, VM-mästarna Frankrike och Tyskland. Sverige hamnade istället i grupp E tillsammans med Spanien, Polen och ett lag som kommer att kvala in till våren. Både Andreas Granqvist, Gustav Svensson och Janne Andersson var nöjda över det. Egentligen hade de velat hamna i gruppen tillsammans med Finland men på grund av Danmark tog sig vidare gick Sverige miste om chansen att spela sina matcher i Köpenhamn och St Peterburg. De kommer istället att spela sina matcher i Dublin och Bilbao.  

 

Oddsen att nå final

 

Enligt oddsen är Sverige den tredje troligaste kandidaten att vinna sin grupp. De som vill satsa på fotboll kan spela på att Sverige vinner sin grupp med oddset 10.0. Oddset för att Polen vinner är 6.00 medan oddset för att Spanien vinner är 1.25. För att ta sig vidare från gruppspelet måste ett lag antingen vinna eller komma tvåa i gruppen. Det är också möjligt att ta sig vidare som ett tredjeplacerat lag. Då måste man sluta som en av de fyra bästa treorna från de sex grupperna. Oddset för att Sverige når finalen är 31.0.

 

Ovannämnda odds tillhör en bettingform som kallas för långtidsspel eller vinnare. Redan nu går det att betta på vilka nationer som vinner grupperna, vilka som når final och vem som blir bästa målskytt. Det går till och med att betta på vilken nation som vinner hela EM. Ju närmare matchdatumen kommer desto fler former kommer att bli tillgängliga. Vanliga spelformer i fotbollsbetting är matchspel, resultat och spel på liveodds.  

 

Fyra landskamper innan EM

 

Som förberedelse inför EM kommer landslaget att spela fyra landskamper. De första två spelas redan i januari på bortaplan. Den 9 januari spelar de mot Moldavien medan de tre dagar senare möter Kosovo. Den första hemmamatchen spelas mot Ryssland den 28 mars på Friends Arena. Den 4 juni ställs de mot Finland. Inför EM har förbundskaptenen Janne Andersson valt ett liknade träningsupplägg som inför VM. Då tog de sig till en kvartsfinal. Enligt förbundskaptenen höjde laget sin kapacitet under EM-kvalets sista hälft. Om de kan behålla formen kan de ta sig längre än på länge. Det bästa resultatet Sveriges herrar har presterat under ett EM var en tredjeplats 1992. 

 


 

Utöver landskamperna kommer landslaget att åka på läger i Båstad, precis som tidigare år. Det hoppas vara tillräckligt för att förbereda spelarna på vad som komma skall. Förhoppningsvis tar de sig längre än 2016, då de åkte ut i gruppspelet.


Kommentera (0)

Att komma igång med Stryktipset

Följ via RSS

17 Dec 2019 kl 16:13, Rekar

Det är många som gillar att spela på Stryktipset och det är extremt lätt att förstå varför. För det första är det lätt för nybörjare att lära sig och för det andra kan det vara en väldigt social aktivitet om du spelar med nära och kära. Spelet handlar om att pricka in rätt resultat i 13 fotbollsmatcher och du kan spela på det en gång per vecka. Det är Svenska Spel som står för spelet och det är ett enkelt 1X2-system. Du ska alltså gissa på om hemmalaget eller bortalaget vinner, eller om du tror att matchen slutar oavgjort.

Olika bettingtyper

Om du gillar sport så finns det en hel radda med alternativ att välja mellan. På stryktipset kan du enbart spela på fotboll, vilket är den populäraste bettingsporten! Oavsett vilken sport som du har nördat in på, finns det dock möjlighet att spela på den. Men det är inte bara sport du kan betta på heller, så om du är helt ointresserad av sport kan du ändå hitta något att spela på. Större evenemang och tävlingar som melodifestivalen, politiska val och turneringar av olika slag går att betta på. Är du helt ny på betting finns det dock en hel del saker som du ska tänka på.

Goda råd för en nybörjarbettare

Det kan vara svårt att ta sig in i bettingvärlden helt på egen hand, utan att göra de vanliga nybörjarmisstag som är så lätta att råka ut för. Om du använder dig av Tippat.se så minskar chansen att du gör dessa misstag. De har speltips som gör att det blir lättare att hitta rätt från början, exempelvis på Stryktipset. De kan också hjälpa dig att hitta en typ av spel som passar just dig. För att betta framgångsrikt redan från början, ta dig in på tippat.se och sedan rakt in på Stryktipset. Du har garanterat en rolig stund som väntar dig. Betting är alltid spännande!


Kommentera (0)

Är spelvinster skattepliktiga?

Följ via RSS

09 Dec 2019 kl 14:36, Rekar

Du som spelar på casino, odds eller lotteri i Sverige har tur eftersom spelvinster du gör i regel inte är skattepliktiga! När du spelar i Sverige så ser lagen till att anordnaren av spelet har en svensk licens för spel. Om så är fallet så räknas det vinster du gör som en skattefri inkomst vilken du inte behöver deklarera och betala skatt på. Om anordnaren saknar licens måste dina spelvinster deklareras om inkomsten överstiger 100 kronor. Utöver en svensk licens måste spelet tillhandahållas i Sverige. Detta bedöms om spelet fysiskt befinner sig i Sverige, eller om webbplatsen på nätet har svensk text, insättningar och uttag i kronor.

När måste du betala skatt på vinster?

Även vissa spel med små insatser och vinster kan vara skattefria, men det är viktigt att du vet när du måste betala skatt. Om ett spel fysiskt tillhandahålls utanför EES området, till exempel i USA, måste du betala skatt på eventuella vinster. Även om ett spel riktar sig till den svenska marknaden är vinsterna skattepliktiga om anordnaren inte har en svensk spellicens. Om spelet tillhandahålls mot en stat som inte befinner sig i EES, som till exempel mot en kinesisk marknad, så måste du betala skatt på vinsterna, även om spelet du vunnit på är online. Alla vinster i någon form av pyramidspel är skattepliktiga.

Hur deklarerar du vinster?

Om du har gjort vinster på spel som är skattefria så behöver du inte göra någonting alls, du behöver inte deklarera vad du vunnit på svenska casinon eller betala skatt för vinsterna. Om du däremot vunnit pengar genom spel som inte är skattefria måste du deklarera nettovinsten under inkomst av kapital. Din vinst beräknas som den positiva skillnaden mellan dina sammanlagda vinster och insatser under ett beskattningsår hos anordnaren för ditt spel. Däremot om du har förlorat pengar på spel genom att dina insatser har varit högre än dina vinster så är dessa förluster inte avdragsgilla i deklarationen. Underskott får heller inte kvittas mot ett överskott hos andra spelanordnare.


Kommentera (0)

För- och nackdelar med att spela på nätet med olika enheter

Följ via RSS

05 Nov 2019 kl 18:50, Rekar

Svenskarna tycker om att spela. Enligt Internetstiftelsens senaste rapport, spelar var tionde internetanvändare för pengar på nätet och spelformerna är många. Vad som också varierar är vilka enheter spelarna föredrar. Vissa vill sätta sig ned framför datorn för att kunna spela på flera spel samtidigt, medan andra vill kunna spela oavsett plats och tidpunkt. Varje spelsätt har sina för- och nackdelar. 

 

Fler valmöjligheter i datorn

 

Om vi jämför mobilen, surfplattan och datorn är den sistnämnda den allra starkaste enheten. Det är också den som har tillgång till det största utbudet. Bettingsidor och nätcasinon har alltid sitt fullsortiment i webbversionen till datorn. Tack vare sin stora skärm och starkare prestanda blir datorn förstavalet för de som vill spela på flera spel samtidigt. En pokerspelare kan t.ex. ha uppe flera bord åt gången medan bettaren kan granska listorna med odds samtidigt som hen streamar matchen.

 

(Källa: Unsplash)

En nackdel med att spela på datorn är däremot att spelaren är bunden till en viss plats. Bärbara datorer kan visserligen flyttas runt men de måste fortfarande ha tillgång till en wifi-anslutning. 

 

Större frihet med mobilen

 

Den som vill kunna spela oavsett plats väljer hellre att spela i mobilen eller på surfplattan. De flesta mobiler har en bra uppkoppling till 4G-nätet och hastigheterna kommer bara att bli snabbare när 5G-nätet introduceras. De flesta spel är optimerade för att kunna spelas på enheter med mindre skärmar men det kan finnas skillnader. T.ex. kan spelautomater ha färre rader i mobilen än vad de har på datorn. 

 

Många bettare föredrar att spela i mobilen och framför allt när de sitter i publiken vid en match eller tittar på teve hemma hos vännerna eller på den lokala puben. Via mobilen får bettaren snabb tillgång till både odds och liveodds utan att det stör matchen.

 

(Källa: Pexels)

 

Det är många som föredrar tillgängligheten och bekvämligheten som kommer av att spela i mobilen. Men det finns också nackdelar. Dels är utbudet och formatet alltid förenklat, vilket kan ta bort charmen hos vissa spel. Det går också bara att spela ett spel åt gången. 

 

Fördelar med att spela på nätet

 

Internetstiftelsens rapport visar att det är något fler kvinnor som väljer att spela i mobilen medan män föredrar datorn. Detta gäller dock för allt spelande och inte bara spel för pengar. Oavsett enhet finns det flera fördelar med att spela på nätet jämfört med att spela i en fysisk lokal.

 

(Källa: Unsplash)
 

För det första behöver spelaren inte tänka på att ta sig till spelombud, bingohallar eller casinon. För det andra finns alla spel tillgängliga direkt. Spelaren behöver inte tänka på öppettider eller på att andra spelare står bakom dem i kön. Bettare kan ta god tid på sig för att granska odds och jämföra dem med vad som står på sportbloggar. Bingospelare kan läsa varje lämplig bingo guide innan de börjar spela på nya varianter. Det förbereder dem för varje spel, samtidigt som de har tid att utforska utbud med minispel och lära sig hur extrafunktioner som gruppchattar fungerar. Samma sak gäller för casinospelare. 

 

Hur vi föredrar att spela är högst individuellt. Spelupplevelsen kan variera mellan olika spel och enheter, men vad som är säkert är att allt spelande har blivit mycket enklare.


Kommentera (0)

Därför vill fler spela live

Följ via RSS

10 Oct 2019 kl 16:20, Rekar

De flesta gillar att vara direkt på plats när något händer. Vare sig det gäller en fotbollsmatch eller en konsert så är det en helt annan sak att se händelsen live än inspelad. Samma sak gäller nu också med spel. Möjligheten att spela live ökar och fler väljer spelformen, både när de ska spela på odds och på casino. 

Källa: Unsplash

Liveodds – direkt spänning

 

Inom betting har liveodds blivit en allt mer populär spelform. Liveodds fungerar precis som vanliga odds, men de finns endast tillgängliga under tiden en match pågår. Fördelarna med att spela på liveodds är att du får en större inblick i hur de båda lagen agerar och kan därför spela på händelser såsom vilken spelare som gör nästa mål eller hur perioden/halvleken kommer att sluta. 

 

Spelformen har ökat i popularitet på grund av att det blir mer spännande att kunna spela samtidigt som du tittar på matchen. Spel på vanliga odds stängs en tid innan matchen och blir inte en del i matchupplevelsen på samma sätt som liveodds. 

 

Livecasino – en äkta casinokänsla

 

Nästan varje spelbolag som erbjuder casinospel har en kategori för livespel. Precis som liveodds har livecasino blivit det nya sättet att spela. De vanligaste spelen är blackjack, roulette och baccarat. Istället för att spelaren spelar dessa spel mot en dator kommer hen att placeras framför en livestreamad dealer som sköter spelet precis som det går till på casinot i Monte Carlo, på casinon i Las Vegas eller Macau. Du säger till dealern vad du vill satsa på, eller om du vill ha fler kort, och hen sköter spelet direkt på ett riktigt spelbord. I vissa spellobbys kan du interagera med dealern via en chatta. Det finns också tillfällen då du kan interagera med de andra spelarna som spelar på samma bord.

 

Syftet med livespelen är att öka casinokänslan och få spelaren att känna att spelen verkligen spelas som på ett riktigt casino. För att öka känslan ännu mer finns det olika spellobbys som streamas från olika platser. I utbudet med casino live från Betfair kan spelaren spela de omtyckta bordsspelen mot dealers som befinner sig i städer som Paris, Miami, Havanna och många fler. Det enda du behöver är en bra internetuppkoppling för att hindra streamingen från att lagga. I övrigt går spelen till precis som om du hade spelat mot en dator, fast spänningen och spelkänslan är både högre och bättre.

Källa: Unsplash

 

Enhetskrav för livespel

 

De flesta livespel går att spela både i mobilen, på surfplattan och datorn. För att spela krävs det att du har en bra internetanslutning. Livebettare bör tänka på att mobilanslutningen kan bli sämre inne på stora arenor och publikläktare, och det kan hindra deras mobiler från att uppdatera oddsen i realtid. Ett sätt att få bättre nätverk är att tvinga mobilen att inte söka efter 4G när 3G fungerar lika bra och är ett mindre belastat nätverk. Om du ska spela på livecasino krävs även en enhet som visar upp en kvalitativ bild.  

 

Livespelandet är här för att stanna. Spelformen ökar spänningen och underhållningen, och när 5G-nätet körs igång någon gång efter 2020 kommer anslutningsproblem att vara ett minne blott.


Kommentera (0)

Utnyttja bonusar i samband med de stora matcherna

Följ via RSS

24 Sep 2019 kl 14:25, Rekar

Bonusar i olika former är något som går att hitta hos i stort sett alla spel- och bettingbolag. Den vanligaste formen av bonus är utan tvekan välkomstbonus, där man får ett visst belopp i bonus på sin första insättning. En annan bonusform eller kanske snarare ett erbjudande som också kan bli ganska lukrativ om man utnyttjar det på rätt sätt är oddsboost, som spelbolagen ofta erbjuder vid stora matcher och stora turneringar.

 

Oddsboost när Sverige spelar

Precis som det låter går oddsboostar helt enkelt ut på att ett spelbolag boostar ett odds inför vissa matcher. Detta innebär som regel att oddset för vinst för något av lagen höjs avsevärt. Tillfällen där det går att hitta boostade odds kan till exempel vara vid matcher i stora mästerskap som VM och EM i fotboll eller i samband med Sveriges matcher i EM- eller VM-kval. 

När Sverige mötte Norge borta på Ullevaal i EM-kvalet i våras erbjöd ett av de större spelbolagen oddsboost för svensk seger. Det ordinarie oddset för svensk seger låg på 2.50, men utnyttjade man oddsboosten höjdes oddset till 9.0. Något som även innebar att en eventuell vinst skulle bli närmare fyra gånger högre. Dock slutade ju som bekant matchen mellan Norge och Sverige 3-3, vilket innebar att det inte blev någon vinst för den som valt att spela med oddsboost.  

Source: Ullevaal Stadion by Miss Anne-Sophia Saldana via Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

 

Riskfritt spel

En annan typ av erbjudande som också ofta förekommer vid större matcher och ibland också vid svenska landslagets matcher är så kallat riskfritt spel. Precis som det låter innebär riskfritt spel att man inte riskerar några pengar om spelet inte skulle gå in. Skulle man tippa fel får man helt enkelt tillbaka det belopp man har satsat. Hur stort ett riskfritt spel är kan variera, men ofta rör det sig om 300-500 kronor. 

Riskfria spel går att hitta hos en rad olika spelbolag. Bland annat ger Betfair bonus i form av ett riskfritt spel, där man som spelare kan lägga ett spel på 450 kronor på Betfairs spelbörs och sedan få tillbaka det beloppet ifall man skulle förlora. 

 

Då ska du hålla utkik efter oddsboostar i höst 

Med tanke på att hösten är späckad med spännande sport, inte minst fotboll, lär det de kommande månaderna dyka upp en rad erbjudande med såväl oddsboostar som riskfria spel. Inför Sveriges återstående matcher i EM-kvalet lär det med ganska stor sannolikhet dyka upp boostade odds hos åtminstone något spelbolag. Den 12 oktober tar sig Sverige an Malta på bortaplan och tre dagar senare, 15 oktober, tar blågult emot Spanien hemma på Friends Arena. En månad senare avslutas EM-kvalet med Rumänien borta 15 november och Färöarna hemma 18 november. 

Andra tillfällen där det också kan dyka upp oddsboostar är i samband med stora matcher i gruppspelet i Champions League. Datum att hålla reda på är bland annat 1 oktober då Tottenham möter Bayern München samt 26 november när matcherna Real Madrid–Paris Saint Germain samt Juventus–Atletico Madrid spelas.

Source: Friends Arena by Lighten-up via Wikipedia (CC BY-SA 3.0)


Kommentera (0)

Spelbolag

Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag.
Spela hos Bet365 - världens största spelbolag sett till omsättning Registrera dig här
Spela för 100 kr och få 100 kr hos Betfair - Registrera dig & Hämta bonusen här
Bethard Erbjuder alla nya kunder en bonus - upp till 1000 kr - Hämta här

Vi rekommenderar

Sätt in 100 kr hos Unibet och få 200 kr att spela för Hämta den här!
Välj mellan två bonusar hos ComeOn! 100% upp till 3000 kr eller sätt in 100 kr och få 500 kr - Hämtas här!
LeoVegas erbjuder ett gratisspel upp till 100 kr - Hämta det här!
18+ år - Regler & villkor gäller, stödlinjen.se
Hos betsson får du en bonus på upp till 1000 kr - Hämta den här!
Hos betsafe får du en bonus på upp till 1000 kr - Hämta den här!

Vi rekommenderar

Högsta bonusar

3000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr


Copyright © Rekar.se - Alla rättigheter reserverade.

Rekar.se - SVERIGES SPELKÄLLA

Rekar.se är en oberoende webbsida och är inte ansluten till någon spelsajt. Vårt primära mål är att tillsammans med våra
användare förse sajtens besökare med speltips. Dessutom erbjuder vi statistik, tävlingar, bloggar och
dagliga diskussioner på speltavlan. Kontakt: info@rekar.se
Åldersgräns 18+ Regler & villkor gäller för samtliga spelbolag. Spela ansvarsfullt www.gamblingtherapy.org & www.stodlinjen.se